Miljö & hållbarhet

Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi älskar med Kiruna, en upplevelse byggd på hänsyn och respekt för naturen, kulturen och människorna som verkar här.

För oss är det långsiktiga hållbarhetstänket lika viktigt som det genuina värdskapet. Våra gäster kommer från hela världen för att uppleva vår arktiska natur och kultur, vi vill leverera det på ett långsiktigt hållbart sätt. Miljömedvetenhet finns alltid med oss i den dagliga driften, vi arbetar ständigt för att minimera negativ miljöpåverkan. Hänsyn till miljön speglar våra val när vi väljer leverantörer och råvaror till restaurangen såväl som när vi inreder anläggningen och väljer rengöringsmedel.

Läs mer om hur vi jobbar med vatten -och energibesparing, kompostering och värmeåtervinning i vårt nya klimatsmarta kök. Läs mer om hållbara upplevelser, lokala råvaror, lappländsk matkultur och naturlig avkoppling. Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Räddad mat från Ica Kvantum

Läs mer om hur vi räddar mat tillsammans med Ica Kvantum.

Social hållbarhet

Hållbar mat & dryck

Mat ska göra gott, hela vägen från jord till bord och ner i magen!

Klimatsmart kök

 Ett av Sveriges klimatsmartaste kök, vi arbetar med den senaste tekniken inom vatten -och energibesparing, kompostering och värmeåtervinning, allt för att minimera vår påverkan på miljön.

Naturlig avkoppling

Att naturen är en källa till rekreation och välbefinnande har alltid varit en självklarhet för oss på Camp Ripan. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Aurora Spa!

Hållbara upplevelser

Norrsken, midnattssol, vackra fjällvyer och frisk luft - vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi älskar med Kiruna, en upplevelse byggd på hänsyn och respekt för naturen, kulturen och människorna som verkar här.

Nature´s Best

Vi är certifierade med Nature´s Best. Märkningen garanterar hög kvalitet på deltagarens reseupplevelse i kombination med ett aktivt ansvar för naturskydd, ett mer miljöanpassat resande och en omsorg om resmålets kulturvärden och människor. Läs mer om Nature´s Best Sweden...

Svanen

Vi är en Svanenmärkt anläggning sedan februari 2015.

Sustainable Arctic Destination

I Mars 2018 var Camp Ripan, tillsammans med tre andra företag, de första att få certifieringen Sustainable Arctic Destination. Certifieringen är en kvalitetsmärkning som har utvecklats av Kiruna Lappland, med det långsiktiga målet att kunna certifiera hela Kiruna som en hållbar destination.