Klimatsmart kök

Man brukar säga att köket är hemmets hjärta, så är det även här på Camp Ripan. Vårt nya eko-kök är en plats för inspiration och glädje,
utan energitjuvar! Vi arbetar med den senaste tekniken inom vatten -och energibesparing, kompostering och värmeåtervinning,
allt för att minimera vår påverkan på miljön.

 

Fakta – ett av Sveriges klimatsmartaste kök 

 

VÄRME
Oavsett hur din rätt tillagas så sker all uppvärmning via induktion vilket gör att vi endast förbrukar el då maten faktiskt värms upp. All belysning använder LED-dioder med rörelsedetektorer vilket gör att de bara lyser då det behövs.

 

VATTEN
Smutsiga kastruller, bestick och porslin ska diskas tills dom är rena. Vår nya utrustning anpassar vattenåtgången och temperaturen utifrån hur smutsig disken är, detta gör att vi använder 7 gånger mindre vatten än med en vanlig diskmaskin.

 

KOMPOSTERING
Om det finns kvar något på din tallrik så tar vår moderna komposteringsmaskin hand om detta.  Allt organiskt matavfall komposteras och kan sedan användas som gödsel till att odla nya råvaror. Vårt mål är att bygga ett eget växthus där vi kan odla nya råvaror med gödslet från vår kompost.


KYLA
Vi använder bara naturliga köldmedier och utrustning som inte bidrar till utsläpp av koldioxid.

 

VENTILATION
Den värme som alstras i vårt kök omhändertas och används i andra delar av Camp Ripan via vårt moderna ventilationssystem.

 

 

 

 


 

Vi berättar gärna mer om vårt klimatsmarta kök

Kontakta Dennis Lind för mer information:  dennis@ripan.se