Restaurang Ripan

Välkommen till vår restaurang och välkommen till den spännande staden Kiruna där de svenska, samiska och tornedalsfinska kulturerna möts. Från vår trekulturella region kommer de flesta av våra råvaror och de berättar vi gärna mer om när du besöker vår restaurang.

Varje rätt har sin egen historia. Vi vet var renen strövat och var fisken fångats. Vårt kök följer årstiderna – alla åtta. Helt enligt de gamla samiska traditionerna. Maten tillagas med omsorg efter gamla recept som kryddas med ”nytänk” och influenser från olika delar av världen.

Restaurang Ripan strävar alltid efter att välja det mest miljövänliga och etiska alternativet. Vi väljer alltid så lokala råvaror som möjligt, då det finns att tillgå. Vinerna på vår meny är ekologiska eller biodynamiska och de kommer från vingårdar i Europa som arbetar långsiktigt hållbart. Det sägs även att vårt kranvatten är det renaste och godaste i världen, därför har vi slutat med kolsyrat vatten på flaska.
Vårt mål är att ge dig en måltidsupplevelse för alla sinnen, välkommen till bords!

À la carte serveras måndag-söndag kl. 17.00 – 21.30

Vår meny 

Dryckesmeny


Om det inte finns tillgängliga bord på onlinebokningen så ring gärna till oss: +46(0)980-63000.

 

 

Vi gör allt för att ni ska känna er trygga när ni äter hos oss!
Många bord i restaurangen är därför stängda för att ni ska kunna hålla avstånd till övriga gäster, vi dukar endast vartannat bord och vi har gott om plats för att kunna sitta med bra avstånd. Planeringen i lokalen underlättar enormt när ni bokar bord. Sen ska ni naturligtvis känna er välkomna att spontant bara svänga förbi. Säger bara att det underlättar när ni bokar bord. Hoppas vi ses snart!

• Hos oss sitter du luftigt i vartannat bord.

• Här kan du välja att sitta i ”rum i rummet” med en avskärmning kring ert bord.

• Hos oss är det alltid bordserverad lunch och middag.

• Här håller vi avstånd med marginal.

 

COVID-19: Så här arbetar vi i restaurangen för att skydda dig och vår personal

 

  • Restaurang 1

    Välkommen till bords.

  • Restaurang 2
  • Lounge

    Lounge.