Ripan Kitchen

Välkommen till vår restaurang och välkommen till den spännande staden Kiruna där de svenska, samiska och tornedalsfinska kulturerna möts. Från vår trekulturella region kommer de flesta av våra råvaror vilka vi gärna berättar mer om när du besöker vår restaurang. Varje rätt har sin egen historia, vi vet var renen strövat och var fisken fångats. Maten tillagas med omsorg efter gamla recept som kryddats med nytänk och influenser från olika delar av världen samtidigt som de följer de åtta årstiderna – helt enligt de gamla samiska traditionerna. 

Se vår à la carte meny, barnmeny, och vinlista

À la carte serveras dagligen 17.00–22.00

Baren är öppen dagligen 11.00–23.00


Vid sällskap om fler än 8 personer kontakta oss. Om det inte finns tillgängliga bord på onlinebokningen så ring gärna till oss på 0980-630 00. Ska maten faktureras behöver detta förbokas via bokning@ripan.se eller numret ovan. Har du allergier? Meddela personalen så hjälper vi dig.

Smakmeny

Det är från stadens tre kulturer i kombination med naturens egna kontrastrika färger och former som vi har hämtat inspiration till denna måltidsupplevelse. Se hela menyn här. Dessa tre kulturer följer med oss som en röd tråd i allt vi gör på Camp Ripan och inte minst i vår matlagning, där vår smakmeny gestaltar Kirunas kulturer och vår arktiska livsstil. Beställer du smakmenyn vid ditt besök på i vår restaurang tar vi med dig på en gastronomisk och kulturell resa, på fantastiska råvaror speglad av säsonger. Vi har även satt ihop ett vinpaket till dina 7 rätter med noggrant utvalda viner.

Hållbarhet i allt vi gör

Ripan Kitchen strävar alltid efter att välja det mest miljövänliga och etiska alternativet. Vi väljer alltid så lokala råvaror som möjligt, då det finns att tillgå. Vinerna på vår meny är ekologiska eller biodynamiska och de kommer från vingårdar i Europa som arbetar långsiktigt hållbart. Hos oss är det alltid bordserverad lunch och middag för att minska matsvinn och då det sägs att vårt kranvatten är det renaste och godaste i världen, har vi helt slutat med kolsyrat vatten på flaska i vår restaurang.

Utöver vår Svanenmärkning och ”Fine level” i White Guide 2022 har vi som en av få restauranger premierats med utmärkelsen Slow Food Sápmi – samernas egna kvalitetsmärkning för god, ren och rättvis mat. Resultatet blir unika matupplevelser med en smak, kvalitet och identitet de anser att industrin inte kan leverera.

Läs allt om vårt hållbarhetsarbete

 

White guideSlow food sapmi

Svanen logo

  • Restaurang 1

    Vår restaurang kan ta emot upp till 200 matgäster

  • Sommare uteservering

    Om somrarna har vi öppet vår uteservering