Ripan kitchen

Välkommen till vår restaurang och välkommen till den spännande staden Kiruna där de svenska, samiska och tornedalsfinska kulturerna möts. Från vår trekulturella region kommer de flesta av våra råvaror och de berättar vi gärna mer om när du besöker vår restaurang. Varje rätt har sin egen historia, vi vet var renen strövat och var fisken fångats. Maten tillagas med omsorg efter gamla recept som kryddats med nytänk och influenser från olika delar av världen samtidigt som de följer de åtta årstiderna – helt enligt de gamla samiska traditionerna. 

 En måltidsupplevelse för alla sinnen

Ripan Kitchen strävar alltid efter att välja det mest miljövänliga och etiska alternativet. Vi väljer alltid så lokala råvaror som möjligt, då det finns att tillgå. Vinerna på vår meny är ekologiska eller biodynamiska och de kommer från vingårdar i Europa som arbetar långsiktigt hållbart. Det sägs även att vårt kranvatten är det renaste och godaste i världen, därför har vi slutat med kolsyrat vatten på flaska i vår restaurang. Hos oss är det alltid bordserverad lunch och middag. Läs allt om vårt hållbarhetsarbete här.

À la carte serveras under söndag – torsdag 17.00 – 21.00. Baren stänger 21.30.

Under fredagar och lördagar serveras á la carte 17.00–21.30 och baren stänger 23.00.

Läs vår –> Sommarmeny

Läs vår –> Vinlista


Om det inte finns tillgängliga bord på onlinebokningen så ring gärna till oss på 0980-630 00. Har du allergier? Meddela personalen så hjälper vi dig.

White guideSlow food sapmi

Svanen logo

  • Restaurang 1

    Vår restaurang kan ta emot upp till 200 matgäster

  • Sommare uteservering

    Om somrarna har vi öppet vår uteservering