Wellness

Wellness är ett begrepp som syftar till att se och förstå vad hälsa är och som tar sig uttryck i en känsla av välbefinnande och upplevd livskvalitet. Natur, rörelse, näring, återhämtning, njutning, kunskap och glädje symboliserar wellness för oss på Camp Ripan. Som gäst har du möjlighet att uppleva allt detta – om det är vad du vill få ut av din resa.

Vår kompetensen inom wellness, hälsa och arrangemang är hög och vi har möjlighet att skräddarsy både stora som små event och aktiviteter för researrangörer och företag.  

Återhämtning 

Det är viktigt att du som gäst kan återhämta dig och slappna av. Om du vill unna dig eller din grupp något riktig härligt i en lugn miljö så rekommenderar vi att du bokar in dig/er på vårt Aurora Spa. Vi kan även erbjuda spabehandlingar.

Grupper kan abonnera spa och kombinera med konferens, föreläsning eller ett yogapass. Vi startar gärna er dag med ett yogapass följt av en wellnessinspirerad föreläsning samtidigt som ni avnjuter en lyxig hälsofrukost i vårt spa och naturligtvis avslutar med bad och bastu.  

Aurora Spa

Vi har valt att inte stänga ute naturen utan snarare bygga in den till en naturlig del av vårt spa där du hela tiden rör dig mellan inne och ute, värme och kyla, mörker och ljus.
aurora spa

Padel

Rörelse för alla 

Vi har ett stort utbud av möjligheter för rörelse både inomhus och utomhus. I vår padelhall har du som gäst gratis tillgång till vårt gym och kan även hyra en tid för padel om du känner för det. Hos oss har du även tillgång till personlig träning, livsstilsrådgivning, massagebehandlingar och löpcoachning.

Här kan du läsa om de tillgänglighetsmöjligheter som finns.    

Näringsrik mat 

All mat som serveras hos oss är lagad från grunden med fokus på lokala råvaror och hållbarhet. Vi har både vegetariska och veganska alternativ på vår meny och vi är flexibla gällande andra kosthållningar och allergier – meddela oss i förväg så att vi har möjlighet att planera ett riktigt bra alternativ för dig. Om du som researrangör/företag vill anordna ett hälsoevent/hälsoresa hos oss så kan vi i de flesta fall anpassa oss efter den typ av kost ni önskar för gruppen. Till alla våra konferenser kan du som gäst välja mer hälsosamma alternativ till det traditionella fikat.  

Hälsofika

Code of Conduct

Nära naturen 

Camp Ripan ligger vackert placerat i utkanten av samhället och du har skogen alldeles runt knuten med många fina skid– och motionsspår, bl.a. den klassiska vandringsleden Midnattssolstigen. Under vintern kan du hyra skidor, skridskor och snöskor i vår shop – skidspåren börjar precis utanför receptionen och alla våra hotellstugor har egen skidbox. Innan du ger dig ut på egen hand ber vi att du läser vår Code of Conduct om hur man beter sig i naturen för att lyckas bevara den för kommande generationer.

Har du hört talas om skogsbad?  

Skogsbad handlar om att vara i naturen med öppna sinnen. Vistelser i naturen fyller på våra energinivåer. Med skogsbad får vi en så kallad vaken vila. Forskning visar att vi blir mer avspända, uppnår bättre och längre sömn, blodtrycket regleras, hjärta och blodkärl främjas, vår koncentration och minne förbättras samtidigt som vi får mer energi. Naturen är helt enkelt den bästa naturliga boten mot oro och nedstämdhet. På länken här bredvid får du tips om hur ett skogsbad kan gå till. 

Skogsbad

Kirunas smultronställen

Kiruna är fullt av dolda skatter som väntar på att utforskas. Från storslagna fjälltoppar till tysta skogar och mystiska historiska platser, varje destination har sin egen berättelse. Upptäck platser som inte bara erbjuder fantastiska vyer utan också berikar din förståelse för regionens unika kultur och historia.


För dig som vill utforska på egen hand

Utforska den natursköna skönheten och det kulturella arvet i Kiruna med vårt noga utvalda urval av bästa platser. Upptäck dolda skatter från majestätiska fjälltoppar till lugna skogar och mystiska historiska platser, var och en erbjuder fantastiska vyer och en fördjupad förståelse för regionens unika kultur och historia. Oavsett om du letar efter en kort promenad eller en heldagsvandring, ger våra rekommendationer dig med de detaljer du behöver för att ge dig ut på egen hand.

Vårt Wellnessteam 

Frida Lind-Oja

Ägare i företaget. Frida är en duktig löpare och skidåkare som älskar att utmana sig själv. Frida har genomfört allt från 22 mils skidåkning under Nordenskiöldsloppet till att knipa flera pallplatser under åren i det utmanade fjällorienteringsloppet BAMM. På sin fritid driver Frida också företaget Ut och Njut. Hos henne kan du boka löpcoachning/skidcoachning både för grupper eller individuellt.

Jana Stridfeldt Bjuhr 

Vår wellness–, miljö– och kvalitetskoordinator tillika hälsovägledare, funktionsmedicinsk terapeut och mindfulnessinstruktör med lång erfarenhet. Förutom att arbeta för ett så hållbart Ripan som möjligt håller hon även gärna föreläsningar om allt från träning, näring, sömn till mindfulness, stress och hormonell hälsa. Hos Jana kan du även boka in en privat hälsorådgivning. 

Sara Eriksson 

Vår sälj– och bokningschef som är inte bara är grym på att fixa med alla olika event och bokningar. Sara har även ett stort hälsointresse och är instruktör i Body Combat. Sara kommer hjälpa dig med allt du behöver för att boka in ett hälsoevent hos oss.  

Ulla Lindh 

Massageterapeut med utbildning inom tex. optimum-metoden och lymfmassage. Hon är även yogalärare inom Yin Yoga, Hathayoga och Viryayoga. Hos henne kan du boka in dig på behandling men även anlita henne som intruktör.