Höst

Hösten är en fantastiskt fin årstid. Det är som att naturen bestämt sig för att visa sig från sin allra bästa sida innan den går i vinterdvala. All växtlighet exploderar i färg och på den allt mer mörknande kvällshimlen börjar sällsamma skådespel synas. Redan i slutet av augusti kan man uppleva färgsprakande norrsken på vår breddgrads natthimmel. Men himlavalvet har så mycket mer att erbjuda än norrsken. På bekvämt promenadavstånd från stadens faciliteter och ljus står man ute i det mörkaste mörker med norra hemisfärens alla stjärnbilder lysandes ovanför sig, om vädret tillåter vill säga. Det är en otroligt häftig känsla att få ta del av allt det en nattsvart himmel kan visa upp. Som sagt, hösten är en fantastiskt fin årstid på många sätt. Upplev färgerna, den klara luften och allt det vi älskar med hösten på någon av våra aktiviteter, välkommen till en härlig höst i Kiruna.

Bläddra i den här broschyren och låt dig inspireras!

Djur & Natur – höst

ICEHOTEL i Jukkasjärvi – höst

Måltidsupplevelser – höst

Naturens Bästa – höst

Här har vi samlat våra aktiviteter som är märkt Naturens Bästa. Naturens Bästa är ett nationellt kvalitetsmärke för ekoturismarrangemang på norra halvklotet.

Norrskensturer – höst

Den färgstarka hösten är en fantastisk årstid att uppleva norrskenet på. Här i Kiruna kan du se norrsken redan från slutet av augusti till början av april. Följ med på någon av våra norrskensturer för att uppleva det magiska norrskenet, våra norrskensturer börjar redan den 1 september.

Samiska aktiviteter – höst

Stadsguidning Kiruna – höst