Höstaktiviteter

Hösten är en fantastiskt fin årstid. Det är som att naturen bestämt sig för att visa sig från sin allra bästa sida innan den går i vinterdvala. All växtlighet exploderar i färg och på den allt mer mörknande kvällshimlen börjar sällsamma skådespel synas. Redan i slutet av augusti kan man uppleva färgsprakande norrsken på vår breddgrads natthimmel. Men himlavalvet har så mycket mer att erbjuda än norrsken. På bekvämt promenadavstånd från stadens faciliteter och ljus står man ute i det mörkaste mörker med norra hemisfärens alla stjärnbilder lysandes ovanför sig, om vädret tillåter vill säga. Det är en otroligt häftig känsla att få ta del av allt det en nattsvart himmel kan visa upp. Som sagt, hösten är en fantastiskt fin årstid på många sätt. Upplev färgerna, den klara luften och allt det vi älskar med hösten på någon av våra aktiviteter, välkommen till en härlig höst i Kiruna.

 

Viktig information – Alla våra aktiviteter är delade om man inte har bokat en privat tur, det kan betyda att man kan få dela transfer eller åkdon. För mer info eller bokning av aktivitet kontakta bokning@ripan.se

Djur & Natur – höst

Den lappländska naturen är väl värd att upplevas. De vidsträckta skogarna och de höga fjällen är hem åt ett rikt djurliv, här kan du se bland annat älg, ren och en mängd olika fågelarter.

ICEHOTEL i Jukkasjärvi – höst

Kliv in i vintervärlden – Icehotel 365, och beundra den kristallklara isen, en bit av älven där tiden står stilla.

Kirunas smultronställen

Vi vill tipsa dig om några smultronställen i Kiruna, vackra platser som vi tycker är värda ett besök i höst!

Måltidsupplevelser – höst

Naturens Bästa – höst

Här har vi samlat våra aktiviteter som är märkt Naturens Bästa. Naturens Bästa är ett nationellt kvalitetsmärke för ekoturismarrangemang på norra halvklotet.

Norrskensturer – höst

Den färgstarka hösten är en fantastisk årstid att uppleva norrskenet på. Här i Kiruna kan du se norrsken redan från slutet av augusti till början av april. Följ med på någon av våra norrskensturer för att uppleva det magiska norrskenet, våra norrskensturer börjar redan den 1 september.

Samiska aktiviteter – höst

 Möt den samiska kulturen, upplev deras seder och traditioner och lyssna till samernas berättelser om dåtid, nutid och framtid.

Stadsguidning Kiruna – höst

Just nu är Kiruna som mest spännande, upplev stadens unika atmosfär som bygger på tre kulturer – den svenska, samiska och tornedalska. Följ med oss på en stadsguidning i Kiruna, låt dig fascineras av stadens spännande arkitektur, historia och framtid.