Hållbara upplevelser

Gäster kommer från hela världen för att uppleva vår storslagna, men också känsliga natur. Norrsken, midnattssol, vackra fjällvyer och frisk luft – Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi älskar med Kiruna, en upplevelse byggd på hänsyn och respekt för naturen, kulturen och människorna som verkar här.

Tillsammans med lokala samarbetspartners så ger vi gästen kunskap om regionens natur -och kulturvärden. Vi har valt att samarbeta med lokala aktivitetsföretag som har en gedigen kunskap om området och som delar våra visioner om hållbar utveckling av turismen i Kiruna.  För oss är det viktigt att samarbeta med och respektera andra lokala aktörer och vi arbetar aktivt med att ha en öppen dialog mellan turismentreprenörer, kommunen, markägare och renskötare.

På våra aktiviteter arbetar vi med små grupper, det bidrar till hög kvalitét och säkerhet och det ger oss möjligheten att se varje gäst.
Upplev norrskenet från ryggen av en islandshäst, vandra med snöskor i ett gnistrande vinterlandskap eller möt Nils Torbjörn Nutti´s renhjord i Jukkasjärvi. Att vara certifierad med Nature´s Best garanterar att vi har hög kvalitet på gästernas reseupplevelse i kombination med ett aktivt ansvar för naturskydd, ett mer miljöanpassat resande och en omsorg om resmålets kulturvärden och människor.

Läs mer om Nature´s best här!

 

Natures best
Möt Nils Torbjörn Nutti´s renhjord i Jukkasjärvi. Foto: Peter Rosén. Upplev norrskenet från ryggen av en islandshäst. Foto: Ofelas islandshästar