Om oss

Välkommen till Camp Ripan – i hjärtat av Kiruna

I Kiruna finns det mesta, allt från storslagen fjällvärld till spännande arkitektur, från midnattssol till norrsken, från vintriga snöfyllda hundspannsturer till somriga ridturer på islandshästsryggar, och allt där emellan. Vi vill försöka ge dig det bästa Kiruna har erbjuda i äventyr, möjligheter och upplevelser just precis då när du själv väljer att gästa oss. Se vårt stora aktivitetsutbud här.

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss.  När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design. Vi ville inte att vår anläggning skulle se ut som ett hotell placerad var som helst i världen, vi ville ha ett uttryck som andades Kiruna. Det är från stadens tre kulturer – den svenska, den samiska och den tornedalska – i kombination med naturens egna kontrastrika färger och former som vi har hämtat inspiration.

Vi är ett hotell, men ett ovanligt sådant. Kiruna är en stor kommun till ytan så vi har plats att bygga på bredden istället för på höjden. Därför har vi inrett våra fina och bekväma hotellrum i stugor med egen ingång, dusch och toalett, de är helt enkelt små privata oaser men ändå med närhet till all service.

Design, inredning och materialval andas renhet och enkelhet, precis som naturen, kulturen och atmosfären i vår fjällstad. Huvudbyggnadens panoramafönster ger stora utblicksytor, precis som vidderna på fjället ger blickfång i fjärran. Och mitt i allt detta, centralt placerad i entrén står eldstaden. Den värmande, livgivande, levande elden som skapat förutsättningar för tidigare släkten att överleva i det många gånger bitvis hårda polarklimatet. Man kan säga att varje plats har sin själ och det trekulturella samhälle vi befinner oss i är vår själ. Vi har grävt där vi står.

Efter en hel dag utomhus, vad är väl bättre än att få koppla av i vårt Aurora Spa och låta dagen långsamt rinna av dig medan du ger dig själv avkopplande bastubad, sköna fotbad, välgörande spaprodukter och uppfriskande poolbad? Kvällen kan med fördel avslutas i vår restaurang där regionens fantastiska råvaror förädlas till kulinariska upplevelser.

Vi ser också fram emot att ha dig och dina arbetskollegor som konferensgäster. Vi menar att ett lyckat möte ger effekter som håller lite längre. Vi på Camp Ripan vill skapa förutsättningar för de effekterna. Hos oss hittar ni en anläggning där ni kommer att trivas och kunna låta er inspireras av naturen och inte minst av människorna, som ska flytta en hel stad. Läs mer om att mötas på Camp Ripan – konferens.

När du gästar oss på Camp Ripan vill vi att du ska känna dig som hemma fastän du är borta. Vi är en oas i en expansiv stad. Mixen av människor, kulturer och intressen ger också vår anläggning en spännande internationell och chosefri atmosfär.

Titta i vår broschyr här så får du en sammanfattning av vad vi har att erbjuda.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss,
Dennis och Frida med personal

 • Huvudbyggnaden

  Huvudbyggnaden

 • Stugor

  Hotellstugor

 • Design 1

  Vi älskar design!

 • Design 2

  Våra tre kulturer är vår inspiration.