Naturlig avkoppling

Att naturen är en källa till rekreation och välbefinnande har alltid varit en självklarhet för oss på Camp Ripan. När vi började planera för ett spa var inriktningen klar, vi ville ha ett spa som bygger på det som finns runt i kring oss. Trä, sten och vatten, material som står för det varma, kalla och livgivande men också material som ingår som naturliga element i den lappländska naturen, de lappländska samhällena och kulturerna var givna materialval för oss. Vi använder möbler i hållbara naturmaterial och många av inredningsdetaljerna är gjorda av lokala slöjdare och konstnärer.

Aurora spa
Design, inredning och materialval andas renhet och enkelhet, precis som naturen, kulturen och atmosfären i vår fjällstad.

Naturliga behandlingar – Sparitualen Stävan

Behandlingarna på Aurora Spa bygger på äldre svenska, samiska och tornedalska läketraditioner. Produkterna i vår sparitual Stävan innehåller naturliga råvaror och är fri från konserveringsmedel.  Vi tillverkar många av produkterna själva, till exempel vår hemmagjorda björklövsskrubb. När björklöven har slagit ut så går vi ut i naturen och plockar löv, sedan tillverkar vi en härlig skrubb av björklöv, olja, citron och salt.

I fotbadet använder vi järnmalmspellets från stadens gruva, vi rengör och återanvänder våra pellets efter varje behandling. Även förpackningarna/burkarna som ingår i spa ritualen återanvänds. Vår härliga kaffemask är gjord på kravmärkt kokkaffesump, som annars hade slängts bort. Vi tillsätter ekologisk -och Fairtrade-märkt kakao, havregryn samt rybsolja. Vi vet att vår kaffemask smakar gott också, den är nämligen ätbar!

birch leaves scrub
När björklöven precis har slagit ut då går vi ut i naturen och skördar. Av löven tillverkar vi cirka 300 liter björklövsskrubb som tillför huden c-vitaminer, mineraler och klorofyll.

Lokalproducerat & ekologiskt

I baren på Aurora Spa serverar vi ekologiskt -och biodynamiskt odlade viner, våra törstsläckande öl är lokalproducerade eller ekologiska från Sverige. Våra snacks är ekologiska, animaliska produkter kommer från svenskt kött, vild ren och älg. Allt organiskt avfall komposteras och omvandlas till gödsel för att odla nya råvaror. I framtiden vill vi bygga ett växthus i anslutning till Aurora Spa, där vi kan odla nya råvaror med hjälp av gödslet från vårt organiska avfall.

Handdukar och badrockar transporteras tillsammans med postens lastbilar till det Svanen märkta tryckeriet JD tvätten i Umeå. Denna samkörning gör att vi minskar en transportsträcka som annars hade uppkommit med egen lastbil.

Vi samarbetar med Care of Gerd, ekologiska hud -och hårvårdsprodukter från Jokkmokk.

Avkoppling på Kirunavis – se filmen om vårt hållbarhetsarbete

”För mig handlar hållbarhet inte bara om att bevara våra resurser, det handlar också om att ta tillvara på det vi har i våra vackra omgivningar…”
– Frida Lind Oja delägare och marknadschef på Camp Ripan.