Sommaraktiviteter

En sommar i Kiruna kan innehålla vilket väder som helst, allt från torka och hetta till kyla och regn, till och med snö om det vill sig. Om det kan man tycka och tänka vad man vill men när väder och vind kommer och går finns det en sak som alltid består – ljuset! Det kan vi tacka den livgivande midnattssolen för, den som gör att allt i naturen växer så det knakar även på nätterna. Midnattssolen gör helt enkelt natt till dag, våra livsandar får överskottsenergi och det är svårt att lägga sig i någorlunda vettig tid, om man ens kommer ihåg att man ska lägga sig.

Det går nog inte att säga annat än att en sommar i Sveriges nordligaste stad är speciell och väl värd att upplevas. Oavsett om du följer med på en spännande fjälltur på islandshäst, vandrar runt midnattsolstigen eller smakar på råvarorna i vårt lappländska skafferi så kommer du att få minnen för livet. Välkommen till Camp Ripan och en sommarupplevelse i Kiruna!

Här hittar du information om midnattssolen

 

Viktig information – Alla våra aktiviteter är delade om man inte har bokat en privat tur, det kan betyda att man kan få dela transfer eller åkdon. För mer info eller bokning av aktivitet kontakta bokning@ripan.se

Djur & Natur – sommar

Den lappländska naturen är väl värd att upplevas. De vidsträckta skogarna och de höga fjällen är hem åt ett rikt djurliv, här kan du se bland annat älg, ren och en mängd olika fågelarter.

ICEHOTEL i Jukkasjärvi – sommar

Kliv in i vintervärlden – Icehotel 365, och beundra den kristallklara isen, en bit av älven där tiden står stilla, belyst av midnattssolens guldstrålar som skiner genom det katedrallika tonade fönstret. Den arktiska sommaren i Jukkasjärvi måste upplevas.

Måltidsupplevelser – sommar

Låt oss ta dig med på en gastronomisk smakresa i vårt lappländska skafferi!

Naturens Bästa – sommar

Här har vi samlat våra aktiviteter som är märkt Naturens Bästa. Naturens Bästa är ett nationellt kvalitetsmärke för ekoturismarrangemang...

Samiska aktiviteter – sommar

Möt den samiska kulturen, upplev deras seder och traditioner och lyssna till samernas berättelser om dåtid, nutid och framtid.

Stadsguidning Kiruna – sommar

Kiruna har, trots sin ungdom, en spännande arkitektonisk historia att visa upp. När Kiruna grundades för drygt hundra år sedan...

Vandring - sommar

I Kiruna finns vandring som passar de flesta, från lättillgänglig terräng till lite mer utmanande äventyr. Oavsett var du väljer att vandra så är känslan den samma, frihet. Här på Camp Ripan kan du snöra på dig vandringskängorna och gå direkt ut på Midnattsolsstigen.