Yoga

På Camp Ripan välkomnar vi Ulla Lindh, en erfaren yinyogainstruktör med en passion för helhetshälsa. Ulla erbjuder inspirerande yinyogaklasser som du kan boka åt dig och din grupp, perfekt för er som söker avkoppling och välbefinnande i samband med er konferens eller annan aktivitet. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs. Du kan vara en erfaren yogi eller ett otinat kassaskåp, med Ullas djupa kunskap och holistiska synsätt på hälsa, är hennes yogaklasser så enkla men samtidigt så så effektfulla – oavsett utövare.

Total avslappning

I dessa klasser fokuserar vi på yin-delarna i kroppen såsom skelett, bindväv, ligament och inre organ. Detta är ingen fysiskt krävande, aktiv yoga som kräver en viss grundfysik, utan denna yoga kan alla utöva. Ulla ger alltid alternativ så att du som har begränsningar eller skador att hänsyn till, också hittar en bekväm och samtidigt nog utmanande ställning.

Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt och din fascia att bli mer rörlig. Detta är aktiviteten för dig som önskar en friskare kropp med bättre cirkulation och som vill undvika skador framöver.

Vi stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar och drar vi inte, utan fokus ligger på att slappna av med hjälp av andningstekniker och att bara låta kroppen vara, på så sätt kommer vi djupare in i så kallad passiv stretch. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar då den hjälper din kropp att återhämta sig efter intensiv träning – eller väldigt stillasittande arbete för den delen.

Yinyoga passar alla människor och kroppar men är kanske allra särskilt effektiv för stela personer, människor med mycket stress eller en depression/andra ångestproblem i bagaget samt fysiska personer som kanske sällan strechar. Det har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem men framförallt kanske för en stressad och snabb livsstil med för höga krav.

Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne. Vi kan nästan lova dig – ingen går helt oberörd från en yinyoga-klass.