Arktiskt vardagsliv

Det här är en exklusiv heldagstur med isfiske och god mat lagad över öppen eld som ger dig en glimt av hur lokalbefolkningen verkligen lever när de är lediga. Så fort de ges möjlighet, beger de sig till sina stugor, arkar eller fjällhusvagnar där de blir ett med naturen, njuter och laddar sina batterier, långt borta från stadens stress och måsten.

Vår egen pärla till socialt umgänge och avkoppling vill vi dela med er, genom denna upplevelse på Torneträsks is, ett stenkast från vår stuga.

Turen

Vi hämtar upp er från hotellet, klädda för vinterns utmaningar med varma ytterkläder och skor från Camp Ripan, och tar er längs en vackert snöklädd väg upp till Torneträsk, där äkta norrländsk gästfrihet väntar. Bilfärden tar omkring 40 minuter, under tiden berättar vi mer om området och den tornedalska kulturen vi håller så kär innan vi anländer till den fascinerande fjällvärlden som omger vår stuga.

Efter en kort skkoterfärd ner mot sjön, möts ni av en sprakande eld och bekväma renhudar. Njut av rykande varmt kokkaffe ur kåsor, smaka på traditionell kaffeost från Tornedalen och nybakt gahkku med ost och hjortronsylt, medan vi berättar om oss själva och platsen ni besöker.

Sedan ger vi oss ut på isen för att hitta den perfekta platsen för isfiske, en aktivitet som för oss närmare naturen och ger er en chans att uppleva den mäktiga tystnaden och skönheten i det arktiska landskapet. Vi borrar hål i isen och guidar er i konsten att sätta mask på kroken och ger er var sitt pimpelspö. Tålamod och rykande varmt kaffe och saft blir våra trogna följeslagare.

Medan ni fiskar och umgås, förbereder vi dagens lunch som består av pitabröd och souvas av lokala råvaror och som tillagas över öppen eld. Om turen är med oss och fisken nappar, tillagar vi även den nyfångade rödingen direkt på isen, med typiska norrländska tillbehör.

Vi avslutar dagen med att tillsammans reflektera över våra upplevelser innan vi återvänder till Camp Ripan.

Tillval – Bastu med dryck och snacks

När äventyret närmar sig sitt slut och vi packar ihop, kan ni välja att avsluta dagen i en varm och skön bastu vid vår stuga, för endast 395 SEK/person. Här väntar avkopplande värme, dryck och snacks för att ni ska kunna återhämta er efter dagens upplevelser. Väljer ni detta alternativ blir turen åtta istället för sex timmar.