Djur & natur - vinter

Den lappländska naturen är väl värd att upplevas. De vidsträckta skogarna och de höga fjällen är hem åt ett rikt djurliv, här kan du se bland annat älg, ren och en mängd olika fågelarter. Oavsett om du följer med på en spännande älgsafari till älgarnas vinterbetesmarker, tar en kvällsritt i den vintriga fjällnära urskogen utanför Puoltsa eller utrustar dig med kamera och stativ och åker ut på en djur -och natur fototur så kommer du att få minnen för livet. Storslagna, milsvida och vackra naturscenerier väntar på dig. Men kom ihåg, även om vår natur kan verka ödslig och obebyggd benämner vi den inte som vildmark, av respekt för de människor som i generationer nyttjat och förvaltat markens, sjöarnas, fjällens och skogarnas möjligheter utan att lämna efter sig synliga spår. Och det är precis så vi vill ha det, vi visar respekt för djur och natur, naturen är inte till för oss, vi är till för naturen.

Djur och naturfoto

Scandinavian Photoadventures välkomnar dig till en tur till de bästa platserna i Kiruna för att fotografera vackra landskap, natur och vilda djur som älg, ren och fåglar. Nybörjare eller mer erfaren i foto – våra guider hjälper dig att själv ta exklusiva bilder till ditt fotoalbum.

Hundpromenad, norrskensjakt och kennelbesök

Följ med oss och några av våra hundar på en promenad, i jakt på norrskenet.

Månskenstur med hundspann

Det är näst intill omöjligt att förklara hur ljust det kan vara här uppe under vintern. Ännu svårare att förstå hur ljust det kan vara på natten. Vi vill gärna dela med oss av det magiska ljus som månen skapar. Vi ger oss ut med ett stort hundspann som guiden kör.

Samisk överlevnadstur

Lär dig hur samerna klär sig, hur man hittar rätt ved för att göra eld vintertid och få kunskap om vad som går att äta när det är snö.  Allt för att överleva i naturen om vintern. 

Fjällfiske på hög nivå med SkyArk

Njuter du som mest när isen ligger vit framför dig och den efterlängtade fisken skimrar vackert på kroken? Följ då med på…

Norrskenstur till häst

Vi hämtar upp dig på Camp Ripan och kör ut till vår gård väster om staden. Vi gör i ordning hästarna och beger oss ut…

Älgsafari till häst

Vi hämtar dig på Camp Ripan och kör ut till vår gård vid Kalixälven vid foten av lågfjällen väster om Kiruna. Vi kör genom älgarnas…

Älgsafari med minibuss

Se älgarna på nära håll när de befinner sig i sina vinterbetesmarker. Med minibuss går turen västerut mot Nikkaluokta…

Ráidu – Möte med renar

Följ med en renskötare för att träffa och mata Nils Torbjörn Nuttis renhjord utanför Jukkasjärvi.