Ripan Kitchen

Sedan urminnes tider har samerna i sin matlagning använt sig av det som marken, sjöarna, älvarna, skogarna och fjällen ger. När de jordbrukande nybyggarna kom införlivades deras grödor och tamboskap i områdets råvaruutbud och under seklernas gång har det bästa från de båda köken resulterat i en stor del av vår regions husmanskost.

Här, på våra breddgrader, bjuder naturen på ett rikt skafferi med fantastiska råvaror, något vi vill ta vara på och kunna erbjuda dig som vår gäst. I vårt kök förädlas regionens råvaror till välsmakande rätter. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn. Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det lappländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.

Vår restaurang

Utöver frukost serverar vi både á la carte och lunch varje dag. Vi har alltid minst ett vegetariskt alternativ och du kan tryggt lita på att maten är tillagad med svenskt kött och av så många närproducerade eller ekologiska råvaror det har varit möjligt för oss att få tag i. Vi arbetar hårt med vårt löfte till Generation Waste för att minska på matsvinnet och väger allt vårt avfall, just därför har vi inte buffé utan tallriksserverar både lunch och middag.

Utöver vår Svanenmärkning och ”Fine level” i White Guide har vi som en av få restauranger premierats med utmärkelsen Slow Food Sápmi – samernas egna kvalitetsmärkning för god, ren och rättvis mat. Resultatet blir unika matupplevelser med en smak, kvalitet och identitet de anser att industrin inte kan leverera.

Öppettider och bordsbokning

Om ni är färre än 8 personer och bokar minst en dag i förväg kan ni boka bord direkt på knappen nedan annars ber vi er kontakta oss på info@ripan.se eller 0980–630 00.

Om maten ska faktureras behöver det förbokas, det gäller både lunch och middag.

Öppettider

Vårt nya middagskoncept – Tre älvar

I Kiruna flyter tre älvar samman – den samiska, svenska och tornedalska. Precis som älvens flöde är vår meny en kontinuerlig upplevelse med smaker från vår region där du väljer 3–5 smårätter som serveras till bordet i en naturlig rytm. Inga fasta rätter – bara en ström av smaker som dyker upp allt eftersom du äter.

Dela gärna rätterna med varandra, upplev nya smaker tillsammans och låt måltiden flyta som ett samtal – utan varken början eller slut.

Avsluta din måltid med våra smådesserter, som kommer i en egen servering – en sista, söt upptäcktsfärd genom våra tre kulturer, ofta med bär plockade av vår egen personal.

Lunchmeny

À la carte

Barnmeny

Vinlista

Upptäck vårt urval av biodynamiska och ekologiska viner

Catering