Yoga på Aurora Spa

Starta dagen i hälsans tecken med yoga flow och yin yoga på Aurora Spa varje tisdags– och torsdagsmorgon. Boende gäster får delta utan kostnad på dessa pass och bokas via receptionen eller info@ripan.se. 

 

Yoga flow med Lise–Lotte Oskarsson

Tisdagar kl. 06.45-07.30

(14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 19/12)

Pris 160 kr

Boka tid

En flödande yogaklass där vi fokuserar på att väcka upp kroppen. En härlig start på dagen helt enkelt!

 

Yinyoga med Ulla Lindh

Torsdagar kl. 06.30-07.30

(23/11, 30/11, 7/12, 14/12)

Pris 150 kr

Boka tid

Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen såsom skelett, bindväv, ligament och inre organ. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt.
Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar och drar vi inte, fokus ligger på att slappna av med hjälp av andningstekniker och låta kroppen vara, på så sätt kommer vi djupare in i så kallad passiv stretch. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Yinyoga passar alla människor och kroppar, den är särskilt effektiv för stela personer. Den har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem och även för en stressad och snabb livsstil med för höga krav. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.