Mindfulness och massage-upplevelse med hundar

På denna premiumtur kommer du att lära dig hur vi tränar hundarna med hjälp av mindfulness och vår fulla närvaro. Våra utbildade guider lär dig steg för steg hur du kan använda mindfulness i din vardag med eller utan dina hundar.

Mindfulness

Du får en föreläsning och en introduktion om hur mindfulness fungerar och hur det kan förändra livet för dig och ditt djur. Du kommer att få lära dig hur vi arbetar med hundar från unga valpar till gamla hundar, där Trust Technique är ett av våra viktigaste verktyg.

Du får lära dig hur du bygger en relation med din hund med hjälp av din egen närvaro och ditt lugn. Vi kommer att ge dig olika exempel på hur ett närvarande sinne kan hjälpa din dagliga träning med din hund. Har du problem med hundar hemma så diskuterar vi dem och kommer med förslag på lösningar. Du får träna på teknikerna själv.

Mindfulness och meditation är väl kopplat till den viktiga signalsubstansen GABA. När nivåerna av GABA och serotonin, är tomma, sjunker vår stressskyddssköld – vilket gör oss sårbara för ångest, oro, rastlöshet, nervositet, sömnlöshet, etc.

En studie av psykiatriker vid Boston University School of Medicine fann en ökning på 27 %  av GABA efter mindre än en timmes meditation. Forskare tror att utövande av mindfulness har en mycket stark signalsubstans ”kumulativ effekt”, med tektoniska konsekvenser för den som lider av ångest.

Massage

När vi har sänkt våra tankenivåer med mindfulness kommer hundarna att bli mer avslappnade och det är den perfekta tiden för en helkroppsmassage på hundarna. Vi kommer att lära dig teknikerna samtidigt som du applicerar dem direkt på din hund för dagen. Massage är ett bra sätt att minska stresselementet och muskelspänningar.

Oxytocin är en stor del av förklaringen till varför beröring och massage får oss att må bra. Det är ett hormon och ett signalämne, även kallat lugnhormonet, som styr en rad vitala funktioner och därmed är avgörande för vår överlevnad. Enligt vissa studier tar det tio sekunder från det att man börjar massera någon tills personen/djuret tar sitt första djupa andetag och oxytocinet börjar utsöndras. Oxytocin är nästan ett mirakelhormon. De lindrar smärta, påskyndar läkningen av sår och skador, sänker puls, blodtryck och nivåer av stresshormoner. Dessutom har hormonet en långvarig effekt och påverkar oss längre än under själva beröringen.

Vi kommer att förse dig med affiliate-länk till Massages of Trust och hjälpa dig att hitta en närliggande utövare om du är intresserad av att fördjupa din kunskap om Trust Technique när du är hemma igen.

Fördelar

Vad får du ut av att delta på denna tur?

Du kommer att ta med dig verktyg som du kan använda när du kommer hem i form av mindfulness och massage. Du får även rabatt på privat online coachning. Du kommer att bli väldigt lugn och avslappnad och skapa en djup kontakt med våra hundar.

Vad får våra hundar ut av den här turen?

Under denna turné hjälper hundarna att slappna av både psykiskt och fysiska spänningar som är en viktig del av vårt dagliga arbete. Du kommer också att hjälpa till att lära hundarna att känna sig trygga runt främlingar.

Vem är läraren?

Ylva Forssén har över 20 års hunderfarenhet, främst inom fågeljakt och slädhundar. Hon är välutrustad inom många dicipliner och hundpsykolog. Hon har ett Crossfields Institute nivå 3-diplom i mindfulness för människor med sina djur: Trust Technique Practitioner. Genom att använda mindfulness i daglig träning skapar hon en stressfri miljö på kenneln. Det kan också hjälpa om du har problem med din hund att bygga en ny relation och en problemfri vardag.