Mindfulness och massage-upplevelse med hundar

På denna premiumtur kommer du att lära dig hur vi tränar hundarna med mindfulness och vår medvetna närvara. Du får en djup inblick i hundarnas välfärd och inblick i mindfulessvärlden och de möjligheter den öppnar upp.

Mindfulness

Vi börjar med en introduktion och föreläsning om hur mindfulness fungerar och hur det kan påverka dig och din hunds vardag.  Vi ger dig insikt i hur en medveten närvaro hjälper oss och våra hundar i vårt dagliga liv och pratar om hur du kan bygga en djupare relation med ditt eget djur.  Vi visar många exempel på hur vi jobbar med hundarna från att de är valpar till de blir gamla. Trust Technique är ett viktigt redskap så väl som massage. Vi visar vår dagliga massagerutin. Massage är bra både för att få bort muskelspänningar och för att reducera stress.

Efter föreläsningen, får du träffa hundarna och är nu redo att möte dem med lugn och ro och se hur de reagerar på det. Vi guidar dig hela vägen. När du har klivit in I kennel får du lite mystid med hundarna, Vi visar du hur de läser av dem på rätt sätt och hur du ska närma dig dem för att ge en massage. Vi det här laget bör både du och hundarna vara ganska avslappnade.

Mindfulness och meditation är väl kopplat till den viktiga signalsubstansen GABA. När nivåerna av GABA och serotonin, är tomma, sjunker vår stressskyddssköld – vilket gör oss sårbara för ångest, oro, rastlöshet, nervositet, sömnlöshet, etc.En studie av psykiatriker vid Boston University School of Medicine fann en ökning på 27 %  av GABA efter mindre än en timmes meditation. Forskare tror att utövande av mindfulness har en mycket stark signalsubstans ”kumulativ effekt”, med tektoniska konsekvenser för den som lider av ångest. 

Oxytocin är en stor del av förklaringen till varför beröring och massage får oss att må bra. Det är ett hormon och ett signalämne, även kallat lugnhormonet, som styr en rad vitala funktioner och därmed är avgörande för vår överlevnad. Enligt vissa studier tar det tio sekunder från det att man börjar massera någon tills personen/djuret tar sitt första djupa andetag och oxytocinet börjar utsöndras. Oxytocin är nästan ett mirakelhormon. Det lindrar smärta, påskyndar läkningen av sår och skador, sänker puls, blodtryck och nivåer av stresshormoner. Dessutom har hormonet en långvarig effekt och påverkar oss längre än under själva beröringen. 

Vi kommer att förse dig med en affiliate-länk till Messages of Trust och hjälpa dig att hitta en närliggande utövare om du är intresserad av att fördjupa din kunskap om Trust Technique när du är hemma igen. 

Fördelar

Vad får du ut av att delta på denna tur?
Du kommer att ta med dig verktyg som du kan använda när du kommer hem i form av mindfulness och massage. Du får även rabatt på privat online coaching. Du kommer att bli väldigt lugn och avslappnad och skapa en djup kontakt med våra hundar.

Vad får våra hundar ut av den här turen?
Under denna tur hjälper du hundarna att släppa både psykiska och fysiska spänningar som är en viktigt del av vårt dagliga arbete. Du kommer också att hjälpa till att lära hundarna känna sig trygga runt främlingar.

Vem är läraren?
Ylva Forssén har över 20 års hunderfarenhet, främst inom fågeljakt och slädhundar. Hon är välutbildad inom många dicipliner och hundpsykologi. Hon har ett Crossfields Institute nivå 3-diplom i mindfulness för människor med sina djur: Trust Technique Practitioner. Genom att använda mindfulness i daglig träning skapar hon en stressfri miljö på kenneln. Det kan också hjälpa om du har problem med din hund att bygga en ny relation och en problemfri vardag.