Icehotel

Världens första ishotell byggdes 1989 i Jukkasjärvi (20 minuter med bil från Kiruna) och har sedan dess blivit en ikonisk plats som utöver sitt året runt–öppna ishotell också erbjuder en årlig arkitektonisk skapelse med omkring 30 hotellrum bestående av is- och snöskulpturer som till våren smälter ner till sitt ursprung i Torne älv.

Ett besök till Icehotel är mer än bara en utflykt; det är en unik upplevelse som väcker fascination och inspiration. Här kan du och din grupp utforska konstverk av is och snö, skapade av konstnärer från hela världen, och bevittna hur isen från Torne älv transformeras till imponerande skulpturer och rum. Varje år presenteras ett nytt tema, vilket gör varje besök till en ny upptäckt.

För grupper som besöker oss på Camp Ripan i samband med konferenser eller teambuilding-aktiviteter, erbjuder ett besök till Icehotel en perfekt möjlighet att samla nya intryck och dela en oförglömlig upplevelse. Oavsett om det är att inspireras av den tillfälliga konsten, njuta av en drink i Icebar, eller bara uppleva den surrealistiska känslan av att befinna sig i en värld helt gjord av is och snö, bidrar ett besök till Icehotel till att göra er vistelse i Kiruna ännu mer minnesvärd.

Utöver de konstnärliga skapelserna, är Icehotel också en plats för eftertanke och förundran över naturens kraft och skönhet. Att se hur isen från Torne älv får nytt liv i form av konst och sedan återvänder till sin naturliga cykel påminner oss om hållbarhet och respekt för vår miljö.

Vi på Camp Ripan rekommenderar varmt ett besök till Icehotel som en del av ert program när ni bokar er nästa konferens eller gruppaktivitet hos oss. Det är en erfarenhet som berikar, inspirerar och förenar.

Kontakta oss så hjälper vi er vidare bokning@ripan.se eller 0980–630 00