Huskydröm

Hos oss står lugn, harmoni och vår hundfilosofi i fokus. Här får ni lära er hantera hundarna på vårt sätt, där energier och meditation är ett viktigt inslag. Innan vi ger oss av får ni en ordentlig körlektion. Två personer delar på ett spann med 4–6 hundar och turas om att köra. Spänning och koncentration i att köra i perfekt kombination med att slappna av sittandes på släde. Tillbaka på kenneln hjälper alla till att massera hundarna, ett ypperligt sätt att tillgodose sitt, och hundarnas, mysbehov. När hundarna fått sitt bjuder vi på lunch i vårt hem. Med utsikt över Kalixälven och fjällen uppstår fantastiska möten kring vårt köksbord.

Turen går utmed Kalixälven med en fantastisk utsikt över Kebnekaisemassivet i klart väder. Vi har preparerade spår men då vi är omgivna av fjäll kan vädret och förhållandena ändras fort. Detta bidrar till den autentiska upplevelsen. Då vi bor utanför de stora turiststråken är det vanligt att det enda vi möter på turerna är älg.

Alla våra gäster måste prata och förstå svenska/engelska. Om vi känner att gästen inte har tillräckliga språkkunskaper för att förstå guidens instruktioner kommer gäst få sitta på guidens släde. Vi kan också erbjuda tysk- och fransktalande guider.

  • husky home
  • dogsled