Huskyminnen

Älskar du hundar, och vill du lära dig mer om mindfulness, djurshållning och samtidigt köra ditt eget hundspannspann i en unik miljö? Då är det här turen för dig! På denna premiumtur kommer du att lära dig hur vi tränar hundarna med hjälp av mindfulness och vår fulla närvaro.

Efter en ordentlig körinstruktion, där vi också lär dig hur du bäst interagerar med våra hundar, beger vi oss ut över de frusna tmyrarna och genom fjällskogen. Två personer i ett team turas om att köra och sitta på släden. Varje förare får köra cirka 45 minuter var. Vi befinner oss i en majestätisk miljö med Sveriges högsta berg – Kebnekaise i bakgrunden. När vi kommit fram till kenneln och vårt hem äter vi en värmande soppa runt köksbordet eller runt brasan i träkåtan som inbjuder till samtal om livet i denna arktiska miljö.

Sedan samlas vi i vår speciella mindfulness–tipi där du får lära dig om Trust Techniques fördelar. Hur använder vi det och varför använder vi det? Hur kommer det att vara möjligt för dig att använda den med dina egna djur? Under denna tur hjälper du hundarna att släppa både psykiska och fysiska spänningar som är en viktig del av vårt dagliga arbete. Du kommer också att hjälpa till att lära hundarna att känna sig trygga runt främlingar.

  • husky home
  • dogsled