En exklusiv julbordsupplevelse i Andrummet
I år bjuder vi på Camp Ripan in till en stämningsfull, hållbar och exklusiv julbordupplevelse i Andrummet där Kirunas tre stora kulturella älvar – den samiska, tornedalska och nybyggarsvenska, flätas samman i en kulinarisk resa. Det här är kvällen för dig som söker något utöver det vanliga, där varje rätt berättar en historia och vår kunniga kock och servis guidar dig genom din upplevelse av både mat och dryck.
Kreativa tolkningar
Kvällens kock hälsar er välkomna, som tillsammans med er kunniga servis kommer att guida er genom kvällen. Menyn serveras som en flytande berättelse, där varje rätt är ett nytt kapitel. Andrummet är uppdukat med långbord, kanske en ny bekantskap eller affärskontakt kan spira. Likt vatten som söker sin väg genom vildmarken skapar vi kreativa tolkningar av traditionella rätter med en subtil smak av jul.
Andrummet
Kvällen inleds med en värmande glögg och amuse bouche i vår lobby. När hela sällskapet har samlats leds ni genom vinternatten längs en fackelbelyst stig till Andrummet, vårt privata middagsrum för mindre sällskap, där vi stannar resten av kvällen.
9-rätters smakmeny |
Amuse bouche – Mjuk pepparkaka serveras med ädelostcrème och egenplockade syrliga lingon
Amuse bouche – Gubbröra på matjessill toppad med löjrom och rostad gahkku
Vörtbröd på lokal Kiruna-öl och egenkärnat smör
Jordärtskockssoppa på Mackmyra, toppat med rökt- och torkat fläsk
Rökt regnbågslax och vaktelägg med ärtmajonnäs, serveras med forellrom, senapsfrön och smulor på västerbottenost
Renköttbulle på rökt reninnanlår serveras med lingon, inlagd gurka, gräddsås och mandelpotatispuré
Ört- och enbärsmarinerad älgfilé serveras med stuvad grönkål och mandelpotatiskrokett samt viltrödvinssky smaksatt med rökta svartvinbär och smörstekt svamp
Apelsinglass på risgrynspudding serveras med kanderade mandlar, halloncurd och kanelsirap
Till kaffet – Smörstekt kaffeost och varma hjortron
När |
Datumen 5-6/12 och 12-13/12. Vi samlas i lobbyn 18.00. Utöver våra dryckespaket håller vi öppet en mindre bar i Andrummet endast för kvällens gäster fram till omkring 23.00.
Boka |
Via bokning@ripan.se eller 0980–630 00. Eventuella allergier eller vegetariskt val av meny meddelas vid bokning. Antalet platser är begränsat till 38 platser/kväll. Sällskap får sitta tillsammans, men kommer även gränsa till andra sällskap då sittningen är långbord. Större sällskap och andra datum i mån av plats, kontakta bokning@ripan.se.
Pris |
1 290 kr per person. Vinpaket 600 kr, ölpaket 400 kr.







Hållbar mat & dryck
Väl till bords presenteras rätterna av vår personal likt flottar på en mäktig älv. Denna kväll spelar även vinet en central roll, där vi kommer att berätta om dess bakgrund och varför just de valts ut till de rätter som serveras. Och som alltid hos oss på Camp Ripan, kan ni lita på att vi endast serverar ekologiska eller biodynamiska viner från vingårdar inom Europa med ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vårt kött är alltid svenskt och så långt vi kan tillgå lokalt, detsamma gäller övriga råvaror. Hur vi prioriterar våra inköp kan ni läsa mer om i vår Camp Ripan–modell och har ni andra frågor kring vårt hållbarhetsarbete är ni varmt välkomna att ställa dem till vår kock eller servis under kvällens gång.
