Julens tre älvar

En exklusiv julbordsupplevelse i Andrummet

I år bjuder vi på Camp Ripan in till en stämningsfull, hållbar och exklusiv julbordupplevelse i Andrummet där Kirunas tre stora kulturella älvar – den samiska, tornedalska och nybyggarsvenska, flätas samman i en kulinarisk resa. Det här är kvällen för dig som söker något utöver det vanliga, där varje rätt berättar en historia och vår kunniga kock och servis guidar dig genom din upplevelse av både mat och dryck.

Kreativa tolkningar

Menyn serveras som en flytande berättelse, där varje rätt är ett nytt kapitel. Andrummet är uppdukat med långbord, kanske en ny bekantskap eller affärskontakt kan spira. Likt vatten som söker sin väg genom vildmarken skapar vi kreativa tolkningar av traditionella rätter med en subtil smak av jul. Varje rätt är en droppe i den större berättelsen om vår region och filosofi, där det lokala, säsongsbetonade och hållbara står i centrum – hopparat av vår sommelier med noggrant utvald dryck för att förstärka er matupplevelse.

Andrummet

Kvällen inleds med en värmande glögg och amuse bouche i vår lobby. När hela sällskapet har samlats leds ni genom vinternatten längs en fackelbelyst stig till Andrummet, vårt privata middagsrum för mindre sällskap, där vi stannar resten av kvällen. 

Stämningsfull atmosfär

Här möts du av dukade bord och värmen från en sprakande brasa, levande ljus och ett välkomnande som för tankarna till det mysigaste av hem i Tornedalen. Kvällens kock hälsar er välkomna, som tillsammans med er kunniga servis kommer att guida er genom kvällen. Utöver våra dryckespaket finns en mindre bar att tillgå fram till 23.00 så att ert sällskap kan stanna i den mysiga atmosfären vi tillsammans skapat tills ni känner er klara för kvällen. 

Hållbar mat & dryck

Väl till bords presenteras rätterna av vår personal likt flottar på en mäktig älv. Denna kväll spelar även vinet en central roll, där vi kommer att berätta om dess bakgrund och varför just de valts ut till de rätter som serveras. Och som alltid hos oss på Camp Ripan, kan ni lita på att vi endast serverar ekologiska eller biodynamiska viner från vingårdar inom Europa med ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vårt kött är alltid svenskt och så långt vi kan tillgå lokalt, detsamma gäller övriga råvaror. Hur vi prioriterar våra inköp kan ni läsa mer om i vår Camp Ripan–modell och har ni andra frågor kring vårt hållbarhetsarbete är ni varmt välkomna att ställa dem till vår kock eller servis under kvällens gång.

7-rätters smakmeny |

– Ädelostcréme på mjuk pepparkaka och glögg
– Gubbröra på hembakt knäckebröd med Kalixlöjrom
– Shiitakesvampsoppa med sherry och tryffel, serverad med gravad ripa och smak av lingon
– Carpaccio på gravad lax med lemoncurd, forellrom och picklade senapsfrön från Pesula med smak av Västerbottensost
– Renfilé gravad på gin från Töre med rödbetssallad på chili och ingefära
– Hjortfilé på mandelpotatiskaka med äppelchutney, kanelkokt rödvinssås, samt brysselkål med rökt fläsk och lök
– Pepparkaksglass på saffranskaka med vit choklad, lingon och sirap på årets glögg

När |

Tre fredagar och lördagar efter varandra med start sista helgen i november. Datumen är 29 & 30/11, 6, 7, 13 & 14/12. Vi samlas i lobbyn 18.00. Utöver våra dryckespaket håller vi öppet en mindre bar i Andrummet endast för kvällens gäster fram till omkring 23.00.

Pris |

1 290 kr per person. Vinpaket 600 kr, ölpaket 400 kr.

Boka |

Via bokning@ripan.se eller 0980–630 00. Eventuella allergier eller vegetariskt val av meny meddelas vid bokning. Antalet platser är begränsat till 38 platser/kväll. Sällskap får sitta tillsammans, men kommer även gränsa till andra sällskap då sittningen är långbord.

Vill du läsa och kanske printa matupplevelsen i sin helhet, klicka här.