Välkommen till Camp Ripan

i Kiruna, Swedish Lapland

Hållbarhet på största allvar

Uteserveringen öppen hela sommaren

Det här är Camp Ripan

Boende

Hos oss bor du bekvämt i stugor med hotellstandard med närhet till all service. Små privata oaser med egen ingång som inger känslan av att ha kommit hem.

Mat & dryck

Vi ger dig en måltidsupplevelse för alla sinnen – lagad på lokala och etiska alternativ med intentionen att göra minsta möjliga avtryck på handen som föder oss.

Aurora Spa

Vi har valt att inte stänga ute naturen utan snarare bygga in den till en naturlig del av vårt spa där du hela tiden rör dig mellan inne och ute, värme och kyla, mörker och ljus.
aurora spa

Aktiviteter

Upptäck äventyret hos Camp Ripan! Våra året-runt-aktiviteter tar dig djupt in i Kirunas storslagna natur och unika kultur.

Wellness

Här, omgiven av Kirunas enastående natur, integrerar vi rörelse, näring, återhämtning, och njutning i ett sammanhang där kunskap och glädje står i centrum.

Camp Ripan – Vi ger dig Kiruna

Kiruna erbjuder stor variation, allt från storslagen fjällvärld till spännande arkitektur, norrsken till midnattssol, snöfyllda hundspannsturer till islandshästar. Med ett fantastiskt läge i utkanten av bebyggelsen med utsikt över både fjällvärld och den milsvida skogen med dess vandringsstråk och skidspår är äventyret aldrig långt borta hos oss på Camp Ripan. Vårt familjeägda hotell erbjuder mer än bara boende; det är en upplevelse djupt rotad i Kirunas kultur och natur.

Boka din vistelse

Konferens

Ett lyckat möte ger långvariga effekter, låt oss på Camp Ripan skapa de bästa förutsättningar för just ditt möte och förlägg din nästa konferens hos oss.

Gruppaktiviteter

Välj och vraka bland våra många olika gruppaktiviteter som ni antingen kan utföra som enskild aktivitet för er grupp eller i kombination med en konferens eller företagsresa.

Event & bröllop

Vårt in-house team av erfarna bokningsagenter arbetar nära varje kund för att skapa skräddarsydda lösningar som speglar varje evenemangs unika karaktär och behov.

Lokala event

I Kiruna och på Camp Ripan händer det alltid något spännande.

Paket & erbjudanden

Hållbarhet i allt vi gör

Vi vill att våra gäster ska få uppleva det vi älskar med Kiruna, en upplevelse byggd på hänsyn och respekt för naturen, kulturen och människorna som verkar här. För oss är det långsiktiga hållbarhetstänket lika viktigt som det genuina värdskapet. Vi arbetar med allt från matkompostering och energiåtervinning till lokalt producerade råvaror i ett av Sveriges mest klimatsmarta kök. Vi stödjer lokala aktörer och arbetar hårt för att klara vår omfattande, årliga Svanen-certifiering. Inspireras gärna av de små sakerna som våra egentillverkade spaprodukter eller de lokala träslagen i våra hemmasnickrade bord och låt er påminnas om att även små val kan leda till stora förändringar.

Läs mer

Berättelser

Frida berättar om familjeföretaget Camp Ripan i Husky Podcast

Hör historien om hur ett av landets mest miljövänliga hotell- och eventcentrum växer fram, hör om återvunnen mat, om att göra matjord i Kiruna, om Tornedalslåset och hur man bygger den perfekta spaanläggningen…

Läs berättelse

Tornedalslåset

Det fanns något specifikt och unikt med den tornedalska landsbygden, något som hållit i sig ända in i våra dagar, och det är användningen…

Läs berättelse

Det magiska norrskenet

Timmen började bli sen och höstkylan bet lite i kinderna när jag kom ut ur garaget. Min vana trogen kastade jag ett par blickar omkring mig för att se efter om allt i omgivningen…

Läs berättelse