Info mine

Upptäck hjärtat av Kiruna med denna gruvtur, som tar dig på en fascinerande resa till LKAB’s besöksgruva under jord. En unik chans att få en inblick i kärnan av Kirunas existens och förstå den avgörande roll som gruvindustrin spelat och fortfarande spelar för staden. LKAB är inte bara en av världens ledande producenter av järnmalmspellets, utan också ryggraden i Kirunas samhälle och ekonomi, sysselsättande en stor del av stadens befolkning.

Under denna informativa och inspirerande tur får du och din grupp chansen att se och lära om de imponerande processerna som ligger bakom den gröna järnmalmsbrytningen som har format Kiruna till den stad den är idag. Turen tar er djupt ner i gruvans labyrinter av bilväg där ni får uppleva ingenjörskonsten och de teknologiska innovationerna som möjliggör allt detta. En upplevelse som binder samman historien, nutiden och framtiden för Kiruna. En påminnelse om den mänskliga ansträngningen och samhörigheten som har drivit staden framåt i över hundra år.

Boka denna unika gruppaktivitet via oss och berika er vistelse i Kiruna med en upplevelse som hyllar stadens industriella arv, blottar Kirunas livsnerv och dess fortsatta betydelse för samhället.

Kontakta oss så hjälper vi er vidare bokning@ripan.se eller 0980–630 00

Foton: Fredric Alm