El-mountainbike

Vill du uppleva Kirunas vackra natur på ett spännande och miljövänligt sätt? Då är en el-mountainbiketur något för dig! Du får chansen att cykla på en modern och kraftfull el-mountainbike som gör det lättare att ta dig fram i terrängen. Du får också en erfaren guide som visar dig de bästa stigarna och berättar om Kirunas historia och kultur. Turen startar med en genomgång av cykeln och utrustningen.

Sedan beger vi oss ut på en cirka 30 kilometer lång tur som tar oss upp till toppen av Luossavaara, ett av Kirunas mest kända landmärken. På vägen cyklar vi igenom en björkoch tallskog som bjuder på vackra vyer och frisk luft. Vi passerar även gamla gruvor som nu är fulla med vatten och som vittnar om Kirunas industriella arv. När du når toppen av Luossavaara får du njuta av en fantastisk utsikt över Kiruna och de omgivande bergen. Där passar vi på att ta en fikapaus och njuta av utsikten.

Ner för berget finns flera stigar med olika svårighetsgrad från mycket lätt till utmanande. En el-mountainbiketur i Kiruna är ett perfekt sätt att upptäcka Kirunas natur och kultur på ett roligt och aktivt sätt. Du behöver inte vara en expertcyklist för att delta, utan bara ha ett intresse för äventyr och natur. Turen passar både enskilda och grupper. Boka din tur idag och förbered dig på en rolig upplevelse!