Biljetter till Icehotel

Icehotel i Jukkasjärvi grundades år 1989 och var den allra första i sitt slag, originalet till den världsunika innovationen av ett hotell skapat helt och hållet av snö och is. Dessutom är det mest troligt Sveriges mest unika och förmodligen också mest omfattande privata konsthall. 

All is är naturis och skördas från den intilliggande Torne älv för att sedan hållas kyld tills hotellbygget drar igång i november. Varje år från mitten av december återuppstår det i en ny skepnad, noggrant utformat och handgjort av omkring 40 konstnärer från världens många hörn. 

Sedan 2016 finns även ett året runt öppet ishotell intill Torne älv och platsen där vinterhotellet brukar ligga. Detta hotell har en permanent struktur, håller en stadig temperatur på -5 grader och är helt inklätt i snö och is. Det har namnet Icehotel 365 och inhyser 18 konst– och deluxesviter likväl som ett upplevelserum med bl.a filmvisning av Icehotel genom åren. Inne i Icehotel 365 ligger även Icebar, vilken alltså kan besökas året runt. 

När ni köper en entrébiljetter via oss ges ni tillgång till att fritt uppleva all gnistrande konst 10.00–18.00 då det under dagen är öppet för besökare och först under natten förvandlas till ett hotell för enbart hotellgäster. 

Att ta er ut till Jukkasjärvi är möjligt via buss eller taxi, buss kan ni söka här och taxi ringer ni på nummer 0980-12020. 

Just nu erbjuder även Visit Abisko transfer från Camp Ripan till Jukkasjärvi, läs mer och köp era biljetter här. 

 • Téckara

  Konst: Javier Opazo. Foto: Asaf Kliger

 • Toybox

  Konst: Wouter Biegelaar & Viktor Tsarski. Foto: Asaf Kliger

 • Deluxe suite

  Design: Luc Voisin & Mathieu Brison. Foto: Asaf Kliger

 • Kristallkrona

  Foto: Asaf Kliger

 • Art suite 1

  Design: Tjåsa Gusfors & Patrick Dallard. Foto: Asaf Kliger

 • Art suite 2

  Design: Luca Roncoroni. Foto: Asaf Kliger