Norrskensmiddag med SkyArk

Vill du kombinera en magnifik naturupplevelse med komfort, kvalitet och avslappning? Då ska du följa med på en tur med SkyArk där du får uppleva vår regions vilda natur från sin bästa sida.

Vi träffas på Camp Ripan där du sätter dig bekvämt i en av skoterarkens sittsäckar. Medan vi åker längs den frusna älven och genom snöbeklädda skogar njuter du av panoramautsikten där du sitter i den varma arken, skyddad mot vind och kyla. Om förutsättningarna är goda kan du se norrsken redan under färden, genom  arkens panoramaglas. Vi stannar givetvis upp för fotografering när himlen lyses upp av skenet från Aurora.

Framme vid turens destination väntar den samiska tältkåtan, lávvun, på oss.
Här ute finns inga ljuskällor som stör utsikten mot skyn så vi har en fantastisk möjlighet att få syn på det mytomspunna norrskenets aftondans.

I vår lávvu får du uppleva en del av den samiska matkulturen när du serveras njalla (en form av samiskt bröd), rökt renkött med en potatissallad toppad med lingon runt den öppna eldstaden. Slutligen förgyller vi middagen med en lokal dessert till det nykokta kaffe.

Vi sitter kring den flammande elden och avnjuter kaffet medan guiderna berättar lokala historier innan vi bäddas ner i arken igen för återfärd till civilisationen.

  • SkyArk 1
  • Skyark norrsken
  • Norrsken

    Foto: Sanne Brännström