Måltidsupplevelser

Mat ska vara en upplevelse för alla sinnen, en kulinarisk resa i smaker, färger och former. Men viktigast av allt är att du ska känna var i världen du befinner dig. I vår region bjuder naturen på ett rikt skafferi med fantastiska råvaror och det vill vi verkligen ta vara på och kunna erbjuda dig som vår gäst.

Låt oss ta dig med på en smakresa i vårt lappländska skafferi!

 

Måltidsupplevelse med smaker från Sápmi

”Polarnatten sänker sig över det snövita landskapet. Tystnaden bryts av bjällerklang långt bort i fjärran. Renrajden är på väg. Här ska läger slås för natten. Lavvon reses. Eldar tändes. Renarnas otåliga stampanden och frustanden efter höets mättnad blandas med barnens glada skratt att äntligen få kliva ur de renskinnsbäddade slädarna och leka i den kristallglittrande snön. Återseendets glädje med platsen, människorna och minnena från svunna generationers berättelser letar sig in mellan ljudet av jojkens gemenskap kring eldstaden och dofterna från kokkärlens innehåll. I kväll är en kväll som är. En kväll att uppleva. En kväll för kommande generationer att minnas…”

Vår kökschef bjuder in dig till en resa i smaker, färger och former från Sápmi. Till kvällens meny har vi hämtat inspiration från gamla samiska recept som kryddats med ”nytänk” och influenser från olika delar av världen.

Middagen startar i Norrskensrummet med bildspelet Boazu Nieida (Renflickan). Du får under ett år följa en ung samisk kvinna, Katarina Poggats Sarri, och hennes familj och få en inblick i hur samer lever i dagens moderna samhälle.

Middagen serveras i vårt Andrum, ett rum inspirerat av våra tre kulturer; den samiska, den tornedalsfinska och den svenska. Rummet stora fönsterväggar får känslan av tid och rum att försvinna, och du blir ett med naturen. Under måltiden kommer vi också att berätta historien bakom maten insatt i dess kulturella sammanhang. Det blir en kväll att minnas.

Varmt välkommen till en gastronomisk och kulturell smakresa!

Pris: 2 088 SEK/person ink. moms. 1826 SEK/person exkl. moms
I priset ingår: Välkomstdrink med aptitretare, måltidsupplevelse samt passande drycker till middagen, bildspel.
Deltagarantal: Grupper om 10-50 personer.
Boka gruppaktivitet: bokning@ripan.se +46(0)98063000

Måltidsupplevelse i norrskenets tecken

”Plötsligt finns det där. Från intet till praktfullhet. Ljudlöst. Gåtfullt. Färgsprakande. Sägenomspunnet. Dansande.
Vi inser vår litenhet när vi lyfter blicken mot rymden och ser den fyllas med böljande ljudlösa färgkaskader.
Sedan. Från praktfullhet till intet. Vi sänker våra blickar. Ser vår omgivning igen. I andäktighet. I tystnad.
I fascination över det vi just bevittnat.”

Vår kökschef bjuder in dig till en oförglömlig kväll i norrskenets tecken i vårt Andrum. Kvällens meny gestaltar norrskenet och är baserad på de fantastiska råvaror som finns i Kirunaområdet, där vi förvaltar tradition, kryddat med nyskapande smaker, färger och former. Kvällens tema förstärks av ett trollbindande norrskensbildspel i vårt Norrskensrum, där du också kan avsluta kvällen i sköna fåtöljer och förhoppningsvis få uppleva ett riktigt norrsken genom rummets panoramafönster.

Middagen serveras i vårt Andrum, ett rum inspirerat av våra tre kulturer; den samiska, den tornedalsfinska och den svenska. Rummet stora fönsterväggar får känslan av tid och rum att försvinna, och du blir ett med naturen. Under middagen kommer vi också att berätta mer om hur måltiden gestaltar norrskenet.
Det blir en kväll att minnas.

Varmt välkommen till en gastronomisk och kulturell smakresa!

Pris: 2 088 SEK/person ink. moms. 1 826 SEK/person exkl. moms.
I priset ingår: Välkomstdrink med aptitretare, måltidsupplevelse samt passande drycker till middagen, bildspel.
Deltagarantal: Grupper om 10-50 personer.
Boka gruppaktivitet: bokning@ripan.se +46(0)98063000

 

Cooking evening Andrummet

Matlagningsafton i Andrummet

På grund av Covid-19 så är vår matlagningsafton pausad/ ej bokningsbar tills vidare. 

Er grupp samlas i Andrummet för att under en eftermiddag få en inblick i det norrländska köket. Gruppen blir guidad av en yrkeskock som berättar om maten och kulturen som växt fram här under många generationer. Tillsammans lagar ni till delar av det som senare kommer att bli kvällens måltid. Den kommer att bestå av en trerätters gourmetmeny med tillhörande dryckespaket. Menyn är sammansatt av det bästa råvaror som finns i våra skogar, sjöar och älvar i de nordligaste delarna av Skandinavien.

Till middagen kommer servitören att prata om de utvalda vinerna som serveras till varje rätt. Ni kommer att få med er kunskap om mat och dryck från oss som vi hoppas kan ge er inspiration också i vardagen. Efter avslutad middag serveras kokkaffe direkt från den öppna elden och prat om mat och kultur kan fortsätta långt in på natten…

Läs mer om vår matlagningsafton

Pris: 2 164 SEK/person exkl. moms
Pris: 2 470 SEK/person inkl. moms
I priset ingår: välkomstdrink med aptitretare, passande drycker till maten, kock/köksmästare, recept, kunskap och skratt…
Deltagarantal: grupper om 7–15 personer
Boka gruppaktivitet: bokning@ripan.se +46(0)98063000

 

 

Cooking evening

Matlagningskväll i det lappländska köket

Lär dig hemligheterna bakom professionell matlagning med lokala råvaror.

Välkommen till en inspirerande matlagningskväll i Camp Ripans nya miljösmarta kök. Tillsammans med en yrkeskock får ni lära er att tillaga en välsmakande 3-rätters middag sammansatt av säsongens finaste råvaror från våra skogar, älvar och sjöar. Kocken berättar om maten och kulturen som växt fram i nordligaste Lappland under många generationer, kryddat med matnyttiga knep i köket.

Förutom matlagning får ni även lära er att presentera maten på ett trevligt vis, tillsammans lägger vi upp maten så att den blir en fröjd för ögat. Ni kommer att få med er kunskap om matlagning på ett hållbart vis, lokala råvaror och matlagningsknep som vi hoppas kan ge er inspiration även i vardagen.

Vi avrundar kvällen med att sätta oss till bord och äta en trevlig 3-rätters middag tillsammans, på tallriken serveras maten som ni har tillagat.

Pris: 1116 SEK/person exkl. moms. 1250 SEK/person inkl. moms. Minimum 5 personer.
Priset inkluderar: 3 rätters middag, recept och förkläde, yrkeskock guidar, dryck är ej inkluderat.
Deltagarantal: Minimum 5 personer. Mindre än 5 personer på förfrågan.
Avgångar: September – Maj
Boka gruppaktivitet:  bokning@ripan.se+46(0)98063000

På grund av Covid-19 så är vår matlagningsafton pausad/ ej bokningsbar tills vidare.