Måltidsupplevelser

Vad vore väl livet utan god mat tillagad av fina råvaror?
Den frågan ställde vi oss och kom fram till att det vore ganska trist, framför allt med tanke på alla fantastiska råvaror som vår region har att erbjuda. Låt oss ta dig med på en gastronomisk smakresa i vårt lappländska skafferi!

 

Måltidsupplevelse med smaker från Sápmi

”Polarnatten sänker sig över det snövita landskapet. Tystnaden bryts av bjällerklang långt bort i fjärran. Renrajden är på väg. Här ska läger slås för natten. Lavvon reses. Eldar tändes. Renarnas otåliga stampanden och frustanden efter höets mättnad blandas med barnens glada skratt att äntligen få kliva ur de renskinnsbäddade slädarna och leka i den kristallglittrande snön. Återseendets glädje med platsen, människorna och minnena från svunna generationers berättelser letar sig in mellan ljudet av jojkens gemenskap kring eldstaden och dofterna från kokkärlens innehåll. I kväll är en kväll som är. En kväll att uppleva. En kväll för kommande generationer att minnas…”

Vår kökschef bjuder in dig till en resa i smaker, färger och former från Sápmi. Till kvällens meny har vi hämtat inspiration från gamla samiska recept som kryddats med ”nytänk” och influenser från olika delar av världen.

Middagen startar i Norrskensrummet med bildspelet Boazu Nieida (Renflickan). Du får under ett år följa en ung samisk kvinna, Katarina Poggats Sarri, och hennes familj och få en inblick i hur samer lever i dagens moderna samhälle.

Middagen serveras i vårt Andrum, ett rum inspirerat av våra tre kulturer; den samiska, den tornedalsfinska och den svenska. Rummet stora fönsterväggar får känslan av tid och rum att försvinna, och du blir ett med naturen. Under måltiden kommer vi också att berätta historien bakom maten insatt i dess kulturella sammanhang. Det blir en kväll att minnas.

Varmt välkommen till en gastronomisk och kulturell smakresa!

Pris: 2 088 SEK/person ink. moms. 1826 SEK/person exkl. moms
I priset ingår: Välkomstdrink med aptitretare, måltidsupplevelse samt passande drycker till middagen, bildspel.
Deltagarantal: Grupper om 10-50 personer.

Måltidsupplevelse i norrskenets tecken

”Plötsligt finns det där. Från intet till praktfullhet. Ljudlöst. Gåtfullt. Färgsprakande. Sägenomspunnet. Dansande.
Vi inser vår litenhet när vi lyfter blicken mot rymden och ser den fyllas med böljande ljudlösa färgkaskader.
Sedan. Från praktfullhet till intet. Vi sänker våra blickar. Ser vår omgivning igen. I andäktighet. I tystnad.
I fascination över det vi just bevittnat.”

Vår kökschef bjuder in dig till en oförglömlig kväll i norrskenets tecken i vårt Andrum. Kvällens meny gestaltar norrskenet och är baserad på de fantastiska råvaror som finns i Kirunaområdet, där vi förvaltar tradition, kryddat med nyskapande smaker, färger och former. Kvällens tema förstärks av ett trollbindande norrskensbildspel i vårt Norrskensrum, där du också kan avsluta kvällen i sköna fåtöljer och förhoppningsvis få uppleva ett riktigt norrsken genom rummets panoramafönster.

Middagen serveras i vårt Andrum, ett rum inspirerat av våra tre kulturer; den samiska, den tornedalsfinska och den svenska. Rummet stora fönsterväggar får känslan av tid och rum att försvinna, och du blir ett med naturen. Under middagen kommer vi också att berätta mer om hur måltiden gestaltar norrskenet.
Det blir en kväll att minnas.

Varmt välkommen till en gastronomisk och kulturell smakresa!

Pris: 2 088 SEK/person ink. moms. 1 826 SEK/person exkl. moms.
I priset ingår: Välkomstdrink med aptitretare, måltidsupplevelse samt passande drycker till middagen, bildspel.
Deltagarantal: Grupper om 10-50 personer.