Måltidsupplevelser

Mat ska vara en upplevelse för alla sinnen, en kulinarisk resa i smaker, färger och former. Men viktigast av allt är att du ska känna var i världen du befinner dig. I vår region bjuder naturen på ett rikt skafferi med fantastiska råvaror och det vill vi verkligen ta vara på och kunna erbjuda dig som vår gäst.

Låt oss ta dig med på en smakresa i vårt lappländska skafferi

Måltidsupplevelse – De tre kulturerna

Det är från stadens tre kulturer – den svenska, den samiska och den tornedalsfinska – i kombination med naturens egna kontrastrika färger och former som vi har hämtat inspiration till denna måltidsupplevelse. Dessa tre kulturer följer med oss som en röd tråd i allt vi gör på Camp Ripan, inte minst i vår matlagning. Kvällens meny gestaltar Kirunas kulturer och vår arktiska livsstil. Den är baserad på fantastiska råvaror som speglar sig i våra säsonger. Varmt välkommen till en gastronomisk ock kulturell matresa.

Pris med vinpaket  |  1 420 SEK/per person
Pris utan vinpaket  |  995 SEK/per person
I priset ingår  |  4-rätters middag och välkomstdrink (alkoholfri). Vänligen meddela eventuella matavvikelser vid bokning. Kompletterade vinpaket kan köpas till.
Boka  |  bokning@ripan.se +46(0)980–630 00

Ej tillgänglig för bokning från midsommar fram till 31 augusti.

Matlagningsafton i Andrummet

Er grupp samlas i Andrummet för att under en eftermiddag få en inblick i det norrländska köket. Gruppen blir guidad av en yrkeskock som berättar om maten och kulturen som växt fram här under många generationer. Tillsammans lagar ni till delar av det som senare kommer att bli kvällens måltid. Den kommer att bestå av en trerätters gourmetmeny med tillhörande dryckespaket. Menyn är sammansatt av det bästa råvaror som finns i våra skogar, sjöar och älvar i de nordligaste delarna av Skandinavien. Till middagen kommer servitören att prata om de utvalda vinerna som serveras till varje rätt. Ni kommer att få med er kunskap om mat och dryck från oss som vi hoppas kan ge er inspiration också i vardagen. Efter avslutad middag serveras kokkaffe direkt från den öppna elden och prat om mat och kultur kan fortsätta långt in på natten…

Pris  |  2 164 SEK/person exkl. moms
Pris  |  2 470 SEK/person inkl. moms
I priset ingår  |  Välkomstdrink med aptitretare, passande drycker till maten, kock/köksmästare, recept och kunskap
Deltagarantal  |  Grupper om 7–15 personer
Boka  |  bokning@ripan.se +46(0)980–630 00

Ej tillgänglig för bokning från midsommar fram till 31 augusti.

Läs mer om vår –> Matlagningsafton