Mat & dryck

I Camp Ripans kök förädlas regionens fantastiska råvaror till välsmakande rätter. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn. Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det lappländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.
Välkommen till bords!

 

 

Andrummet

Mat- och dryckesupplevelser i Andrummet
I Kiruna, där tre kulturer möts – den samiska, den tornedalsfinska och den svenska, ligger Andrummet. Andrummet är platsen för gemenskap runt den öppna elden, en plats att rensa tankarna i och en plats där vi tar det bästa från våra tre kulturer och gör det till vårt egna andrum. Andrummet är en lokal gjord för inspiration med form och miljö som inte liknar något annat.

Boka Andrummet till bröllopet, 50–årsfesten, dopet, personalfesten eller varför inte samla ihop kompisgänget till en matlagningskurs med vår köksmästare.

Matlagningsafton
Er grupp samlas i Andrummet för att under en eftermiddag få en inblick i det norrländska köket. Gruppen blir guidad av en yrkeskock som berättar om maten och kulturen som växt fram här under många generationer. Tillsammans lagar ni till delar av det som senare kommer att bli kvällens måltid. Den kommer att bestå av en trerätters gourmetmeny med tillhörande dryckespaket. Menyn är sammansatt av det bästa råvaror som finns i våra skogar, sjöar och älvar i de nordligaste delarna av Skandinavien.
Till middagen kommer servitören att prata om de utvalda vinerna som serveras till varje rätt. Ni kommer att få med er kunskap om mat och dryck från oss som vi hoppas kan ge er inspiration också i vardagen. Efter avslutad middag serveras kokkaffe direkt från den öppna elden och prat om mat och kultur kan fortsätta långt in på natten…

Läs mer här: Matlagningsafton

 

 

 

 

 

 

Dryckesprovningar

Lär dig mer om ädla drycker.
Låt Camp Ripan guida dig in i dryckens förtrollade värld. Vår kunniga sommelier arrangerar vinprovningar och vägleder dig bland ädla destillat som whiskey, cognac, armagnac och brandy. Kontakta oss så berättar vi mer.