Mat & dryck

Sedan urminnes tider har samerna, i sin matlagning använt sig av det som marken, sjöarna, älvarna, skogarna och fjällen ger. När de jordbrukande nybyggarna kom införlivades deras grödor och tamboskap i områdets råvaruutbud och under seklernas gång har det bästa från de båda köken också resulterat i en del av vår regions husmanskost.

Här, på våra breddgrader, bjuder naturen på ett rikt skafferi med fantastiska råvaror och det vill vi verkligen ta vara på och kunna erbjuda dig som vår gäst. I vårt kök förädlas regionens  råvaror till välsmakande rätter. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn.  Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det lappländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.

 

Mat- och dryckesupplevelser i Andrummet

I Kiruna, där tre kulturer möts – den samiska, den tornedalsfinska och den svenska, ligger Andrummet. Andrummet är platsen för gemenskap runt den öppna elden, en plats att rensa tankarna i och en plats där vi tar det bästa från våra tre kulturer och gör det till vårt egna andrum. Andrummet är en lokal gjord för inspiration med form och miljö som inte liknar något annat. Boka Andrummet till bröllopet, 50–årsfesten, dopet, personalfesten eller varför inte samla ihop kompisgänget till en matlagningskurs med vår köksmästare.

Läs mer om våra måltidsupplevelser i Andrummet

 

wine tasting

Dryckesprovningar

Lär dig mer om ädla drycker. Låt Camp Ripan guida dig in i dryckens förtrollade värld. Vår kunniga sommelier arrangerar vinprovningar och vägleder dig bland ädla destillat som whiskey, cognac, armagnac och brandy. Kontakta oss så berättar vi mer: info@ripan.se, 0980-630 00.

Läs mer om våra vinprovningar.