Jobba med oss

Camp Ripan är en modern nyskapande upplevelseanläggning som ligger i Kiruna, med naturen runt hörnet och ett stenkast från centrum. Vi är ett familjeägt företag och vi som arbetar här vill ge våra gäster det bästa Kiruna har att erbjuda när det gäller värdskap, komfort, mat, dryck, aktiviteter och upplevelser.

Våra gäster kan egentligen inte etiketteras, de kommer från hela världen! Äventyrslystna midnattssolsnjutande kompisgäng, friluftsälskande snölängtande barnfamiljer, norrskensfascinerade arkitekturintresserade par… Mixen av människor, kulturer och intressen ger vår anläggning en spännande internationell dynamisk och chosefri atmosfär.

I vårt arbete inspireras vi av närheten till den samiska fjällvärlden, det frodiga Tornedalen och Kiruna, en levande stad i ständig förändring. Våra tre kulturer utgör grunden för vår design och våra innovativa menyer. Som Svanenmärkt och hållbarhetscertifierad anläggning finns miljömedvetenheten alltid med oss i den dagliga driften, vi arbetar ständigt för att minimera negativ miljöpåverkan. Hänsyn till miljön speglar våra val när vi väljer leverantörer och råvaror till restaurangen såväl som när vi inreder anläggningen och väljer rengöringsmedel.

mainbuildning

Säsongsanställning på Camp Ripan – vinter 2022/2023

Kock

Som en del av vårt kök på Camp Ripan är du den personen som ser till att gästerna får en minnesvärd matupplevelse som överträffar deras förväntningar. Du som person är drivande, har en bra samarbetsförmåga och engagemang. Köket är en plats där personalen gör skillnad tillsammans och är stolta över att vara en del av vårt team. Vi eftersträvar alltid en hög kvalitet i allt vi gör och detta ska även vara en självklarhet för dig.

Camp Ripans kök är modernt, effektivt och miljösmart. Här har du chans att jobba med den senaste utrustningen och miljösmart teknik, tillsammans med ett köksteam med mycket driv. Som en del i vårt arbetslag ser vi att du är intresserad av att arbeta hållbart med regionens fantastiska råvaror.

Maila din ansökan till ida.j@ripan.se

Vintervärd

Du som har ett genuint intresse att alltid ”ge det lilla extra” för människor, som är stolt över Kiruna, dess natur, kultur och historia – det här är tjänsten för dig. Gästerna du möter kommer från hela världen och de vill uppleva allt vad vintern med dess snö och kyla har att erbjuda. Vi ser dig som en glad, utåtriktad och självgående person som alltid sätter gästernas välmående i fokus. Du är deras guide till en fantastisk vistelse på Camp Ripan!

I vår aktivitetsdisk jobbar du med att sälja och boka vinteraktiviteter, hyra ut fritidsutrustning och varma kläder för egna äventyr samt sälja kvalitativa kläder och produkter från vår Sportshop. Vintervärden är en nyckelperson i vår strävan att alltid ge bästa tänkbara service och värdskap gentemot gästerna. Du delar med dig av din kunskap och berättar om vad som finns att uppleva och göra under deras vistelse på Camp Ripan och i Kiruna. Du är även gästen behjälplig inom Camp Ripans område med allt från att hitta till hotellstugan till att veta norrskensprognosen för kvällen.

God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav för vintervärdstjänsten. Erfarenhet från att guida gäster är ett plus men det viktigaste för oss är din personlighet, din nyfikenhet och vilja att alltid sätta gästens behov i fokus!

Maila din ansökan till fia@ripan.se

Spavärdinna till Aurora Spa 

Aurora Spa har ett helt unikt koncept där vi ger våra gäster en oförglömlig upplevelse tack vare storytelling och ett fantastiskt värdskap. På Camp Ripan vill vi lyfta fram de tre framstående kulturerna i Kiruna – den samiska, den tornedalsfinska och den svenska nybyggarkulturen. På Aurora Spa syns dessa kulturer i allt från vår egentillverkade sparitual till inredning och musik. Vi arbetar mycket med kontraster mellan sommar och vinter, ljust och mörkt och såklart kontrasten mellan midnattssol och norrsken.

2020 vann Aurora Spa World Luxury Spa Awards i kategorin Worlds Most Unique Spa Experience i Europa och det är vi mycket stolta över. Hela Camp Ripan jobbar hårt med att vara en hållbar turistanläggning och även på Aurora Spa stävar vi ständigt att förbättra vårt hållbarhetsarbete.

Vi söker nu dig som vill jobba som spavärdinna hos oss under vintersäsongen. Det är meriterande om du har massage eller spaterapeututbildning men inget krav däremot behöver alla som jobbar hos oss ha ett intresse av kroppsvård och en vilja att lära sig mer om naturlig och ekologisk kroppsvård. 

Förutom att ge gästen god service, vilket är en självklarhet ska du också jobba med ett genuint värdskap som överträffar varje gästs förväntningar under sitt besök på Aurora Spa. Du är minst 18 år, pratar flytande svenska och engelska. Fler språk är meriterande. 

Om du är utbildad spaterapeut/massör har du även möjlighet att hyra vårt behandlingsrum för att kunna ta emot egna kunder utanför din arbetstid. 

I arbetsuppgifterna som spavärdinna ingår

 • Hög servicenivå till våra gäster
 • Storytelling om Kiruna/Lappland
 • Kassahantering och arbete i vårt hotellsystem
 • Servering i bar
 • Tillverkning av produkter till vår sparitual
 • Beställningar och planering av inköp
 • Handledning av praktikanter och lärlingar samt introduktion av ny personal

Maila din ansökan till kia@ripan.se

Lokalvårdare

Som lokalvårdare på Camp Ripan är du en viktig del i ett starkt lag som har hand om städningen av våra hotellstugor och övriga verksamhetslokaler. Ditt arbetstempo kommer stundtals vara högt vilket ställer krav personlig effektivitet och god fysik. Din huvuduppgift är att tillsammans med teamet ge gästerna rena, fräscha och med omsorg städade rum under deras vistelse på Camp Ripan. Samtidigt som tempot kan vara högt arbetar du alltid med kvalitet, service och värdskap i fokus. Du kommer möta gäster från hela världen, alla med olika behov och krav på service och standard.

Du talar god svenska, övriga språkkunskaper är meriterande. Tidigare erfarenhet inom lokalvård är ett plus men det viktigaste för oss är din personlighet, din effektivitet och din glädje i att städa.


Maila din ansökan till 
ida.j@ripan.se

Bli en permanent del av oss på Camp Ripan

Här finner du de för närvarande lediga tillsvidareanställningar som finns hos oss på Camp Ripan. Ta chansen och sök och bli en del av ett glatt gäng som värdesätter ett bra värdskap gentemot våra gäster och god kamratskap mot varandra.

Fastighetschef

Camp Ripan söker nu en fastighetschef som utvecklar och tar hand om våra fastigheter. Som fastighetschef sitter du med i ledningsgruppen och ansvarar för drift och underhåll av alla fastigheter på anläggningen. Vi söker dig som har erfarenhet av att sköta om flertalet fastigheter och kan göra både kortsiktiga och långsiktiga underhållsplaner. 

Som fastighetschef på Camp Ripan har du också ett övergripande personalansvar som innebär planering och ledning av arbete i driften, rekrytering, schemaläggning och utbildning av fastighetsskötare. Du motiverar och inspirerar personalen till att leverera högsta kvalitet och service till våra gäster. Du är en del av teamet och lägger mycket fokus på att vara närvarande i driften. Du leder ditt team genom att visa vägen.

Tjänsten är en heltidstjänst och anställning sker löpande. Lön enligt överenskommelse. Facklig organisation är Unionen.

Maila din ansökan till ida.j@ripan.se

cabins

Teamledare lokalvård

Som lokalvårdare teamleader på Camp Ripan är du en viktig del i ett starkt lag som har hand om städningen av våra hotellstugor och övriga verksamhetslokaler. Du överser städning och lokaler och ser till att det alltid håller högsta kvalitet. Ditt arbetstempo kommer stundtals vara högt vilket ställer krav personlig effektivitet och god fysik.  

Din huvuduppgift är att tillsammans med teamet ge gästerna rena, fräscha och med omsorg städade rum under deras vistelse på Camp Ripan. Samtidigt som tempot kan vara högt arbetar du alltid med kvalitet, service och värdskap i fokus. Du kommer möta gäster och personal från hela världen, alla med olika behov och krav på service och standard. Du är den som sköter kontakten på en daglig basis mellan städet och receptionen, utför sista kvalitetskontrollen på alla stugor innan det grönmarkeras och sköter introduktioner av ny personal. 

Du talar god svenska, övriga språkkunskaper är meriterande. Tidigare erfarenhet inom lokalvård är ett plus men det viktigaste för oss är din personlighet, din effektivitet och din glädje i att städa. Körkort är meriterande.

Maila din ansökan till ida.j@ripan.se

Receptionist

Vi söker en glad och utåtriktad receptionist med en utmärkt organisationsförmåga. Som receptionist är du ansiktet utåt för alla våra gäster och din arbetsplats är i hjärtat av vår anläggning.  Din huvuduppgift är att ta emot gästerna, få dem att trivas och må bra under sin vistelse på Camp Ripan.  Du jobbar med värdskap och omsorgsförsäljning i fokus och tycker om att dela med dig av din lokala kunskap om Kiruna.

Som person är du en teamplayer och kommer vara en del av ett starkt team som arbetar med en hög servicenivå i högt tempo. Vår anläggning har många avdelningar och i receptionen är vi spindeln i nätet när det gäller information, bokning och kunskap om Camp Ripan. Detta gör oss till en givande och utvecklande arbetsplats där ingen dag är den andra lik. 

God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande. Erfarenhet är ett plus men det viktigaste för oss är din personlighet och förmågan att alltid sätta gästens behov i fokus!

Maila din ansökan till fia@ripan.se

Food & Beverage Manager

Camp Ripan söker nu en Food & Beverage Manager som tillsammans med hotelldirektören utvecklar vår restaurangverksamhet och helhetsupplevelsen. Hos oss är fokus: värdskap, hållbarhet, gemenskap och kreativitet. Camp Ripan är ett Svanenmärkt hotell.

Som Food & Beverage Manager är du en teamplayer och bidrar till hotellets fortsatta utveckling genom att främja och aktivt delta i samarbete över avdelningarna. Du är van vid att arbeta mot tydliga mål, både ekonomiska och kvalitativa – du känner alltid ett stort ansvar för detta. Du är initiativtagande och proaktiv samtidigt som du älskar att möta människor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du har erfarenhet av en ledande befattning och en genuin passion för restaurangbranschen.

Som Food & Beverage Manager rapporterar du till hotelldirektören. Som person har du en gedigen kunskap om helheten i en restaurangupplevelse, brinner för ett genuint värdskap och har förmågan att stötta och coacha ditt team i rätt riktning. Du motiverar och inspirerar personalen till att leverera högsta kvalitet och service till våra gäster. Du lägger mycket fokus på att vara närvarande och leder ditt team genom att visa vägen.

Vi är ett familjeföretag och även om vi är stora vill vi behålla känslan av ´det lilla i det stora´. Hur kan vi framhäva allt som är unikt med oss och den arktiska vardagen på ett sätt som skapar en oförglömlig vistelse för gästen? Är du en naturlig ledare, driven, passionerad och kan se helheten då kan vi vara rätt för dig.

Om anställningen

Information om rekryteringsprocessen och ansökan finns för denna tjänst hos Urvalet.

Kock

Som en del av vårt kök på Camp Ripan är du den personen som ser till att gästerna får en minnesvärd matupplevelse som överträffar deras förväntningar. Du som person är drivande, har en bra samarbetsförmåga och engagemang. Köket är en plats där personalen gör skillnad tillsammans och är stolta över att vara en del av vårt team. Vi eftersträvar alltid en hög kvalitet i allt vi gör och detta ska även vara en självklarhet för dig.

Camp Ripans kök är modernt, effektivt och miljösmart. Här har du chans att jobba med den senaste utrustningen och miljösmart teknik, tillsammans med ett köksteam med mycket driv. Som en del i vårt arbetslag ser vi att du är intresserad av att arbeta hållbart med regionens fantastiska råvaror.

Skicka din ansökan till ida.j@ripan.se

Hovmästare

Vi söker nu en drivande, organiserad hovmästare med utmärkta vinkunskaper. Du jobbar som ansiktet utåt i vår á la carte servering och har en genuin passion för att ge gästerna en fantastisk måltidsupplevelse. Som hovmästare på Camp Ripan är ditt fokus att driva verksamheten framåt med ditt värdskap gentemot personal och gäster. Du är en naturlig ledare och njuter av nya utmaningar. I din roll skapar du optimala förutsättningar för servisen att jobba som ett starkt team tillsammans och framför allt lära sig av din kunskap. Du har en stor erfarenhet i branschen samt erfarenhet av att leda ett team.

Vårt arbete i restaurangen inspireras av närheten till den samiska fjällvärlden, det frodiga Tornedalen och Kiruna, en levande stad i ständig förändring. I vårt mattänk har vi tagit vara på den inspiration som våra tre kulturer ger oss, den utgör grunden för vår ständigt innovativa meny. Camp Ripan är en upplevelse anläggning med gäster från världens alla hörn. Våra säsonger blandat med den växande lokala befolkningen gör oss till en arbetsplats med stor variation där ingen dag ser ut som den andra. Vår restaurang har 90 sittplatser men kan utökas till 200 platser vid större arrangemang.

Intervjuer sker löpande och anställningen tillsätts när vi hittat rätt person.

Skicka din ansökan till ida.j@ripan.se

Spaterapeut till Aurora Spa 

Aurora Spa har ett helt unikt koncept där vi ger våra gäster en oförglömlig upplevelse tack vare storytelling och ett fantastiskt värdskap. På Camp Ripan vill vi lyfta fram de tre framstående kulturerna i Kiruna – den samiska, den tornedalsfinska och den svenska nybyggarkulturen. På Aurora Spa syns dessa kulturer i allt från vår egentillverkade sparitual till inredning och musik. Vi arbetar mycket med kontraster mellan sommar och vinter, ljust och mörkt och såklart kontrasten mellan midnattssol och norrsken.

2020 vann Aurora Spa World Luxury Spa Awards i kategorin Worlds Most Unique Spa Experience i Europa och det är vi mycket stolta över. Hela Camp Ripan jobbar hårt med att vara en hållbar turistanläggning och även på Aurora Spa stävar vi ständigt att förbättra vårt hållbarhetsarbete.

Vi söker nu dig som vill jobba som spaterapeut hos oss.  Du behöver ha en massage eller spaterapeututbildning då du kommer jobba både som spavärdinna och spaterapeut. Förutom att ge gästen god service, vilket är en självklarhet ska du också jobba med ett genuint värdskap som överträffar varje gästs förväntningar under sitt besök på Aurora Spa. Du är minst 18 år, pratar flytande svenska och engelska. Fler språk är meriterande. Tjänsten är deltid och innebär arbete på kvällar och helger.

Som spaterapeut hos oss har du möjlighet att hyra vårt behandlingsrum för att kunna ta emot egna kunder utanför din arbetstid.

I arbetsuppgifterna som spavärdinna ingår

 • Hög servicenivå till våra gäster
 • Storytelling om Kiruna/Lappland
 • Kassahantering och arbete i vårt hotellsystem
 • Servering i bar
 • Tillverkning av produkter till vår sparitual
 • Beställningar och planering av inköp
 • Handledning av praktikanter och lärlingar samt introduktion av ny personal

I arbetsuppgifterna som spaterapeut ingår ovanstående samt

 • Utföra spabehandlingar utifrån Camp Ripans koncept och jobba aktivt med omsorgsförsäljning
 • Aktivt arbete med utveckling och kvalitetshöjning på våra spabehandlingar, vår sparitual och de produkter vi säljer
 • Planerande och deltagande i olika event för våra gäster och representera Aurora Spa och Camp Ripan på olika mässor/evenemang

Maila din ansökan till kia@ripan.se