Jobba med oss

Bli en del av oss på Camp Ripan

Här finner du de för närvarande lediga anställningar som finns hos oss på Camp Ripan. Ta chansen och sök och bli en del av ett glatt gäng som värdesätter ett bra värdskap gentemot våra gäster och god kamratskap mot varandra.

Vilka är vi

Camp Ripan är en modern nyskapande upplevelseanläggning som ligger i Kiruna, med naturen runt hörnet och ett stenkast från centrum. Vi är ett familjeägt företag och vi som arbetar här vill ge våra gäster det bästa Kiruna har att erbjuda när det gäller värdskap, komfort, mat, dryck, aktiviteter och upplevelser.

Våra gäster kan egentligen inte etiketteras, de kommer från hela världen! Äventyrslystna midnattssolsnjutande kompisgäng, friluftsälskande snölängtande barnfamiljer, norrskensfascinerade arkitekturintresserade par… Mixen av människor, kulturer och intressen ger vår anläggning en spännande internationell dynamisk och chosefri atmosfär.

I vårt arbete inspireras vi av närheten till den samiska fjällvärlden, det frodiga Tornedalen och Kiruna, en levande stad i ständig förändring. Våra tre kulturer utgör grunden för vår design och våra innovativa menyer. Som Svanenmärkt och hållbarhetscertifierad anläggning finns miljömedvetenheten alltid med oss i den dagliga driften, vi arbetar ständigt för att minimera negativ miljöpåverkan. Hänsyn till miljön speglar våra val när vi väljer leverantörer och råvaror till restaurangen såväl som när vi inreder anläggningen och väljer rengöringsmedel.

mainbuildning

HR-strateg

Är du intresserad av personalfrågor och trivs i en social och kreativ miljö? Är du dessutom serviceinriktad, har erfarenhet från hotell och restaurangbranschen och vass på personaladministration? Då är jobbet som HR-strateg hos oss på Camp Ripan en spännande utmaning för dig.

Hos oss får du en varierande och spännande roll där du får möjlighet att arbeta och utveckla flera områden inom HR. Du kommer få möjlighet att från grunden bygga en fungerande struktur och utveckla flertalet HR-processer. Detta är en helt ny roll för Camp Ripan och det är viktigt att du som person är drivande, kan se nya lösningar och har ett genuint intresse för personalfrågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är allmän personal administration, exempelvis anställningsavtal, administrativt stöd i rekryteringsarbete och hantering av ärenden i vårt lönesystem. Utöver detta även fungera som ett stöd för hotelldirektören och avdelningschefer i avtalsfrågor, lönesättningar samt kontakt med olika myndigheter som t.ex. Försäkringskassan.

Du är även insatt i arbetsmiljöfrågor, huvudkontakt för vårt personalboende, bokning av resor/utbildningar samt administrera alla inkommande personalfrågor av enklare karaktär.

För att trivas i rollen som HR-strateg är du självgående och driven och du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du noggrann och har förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete väl. Då du arbetar nära flertalet funktioner trivs du med att samarbeta, likväl som du trivs med att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt.

Som person har du en positiv inställning och en vilja till att utvecklas. Tjänsten ställer höga krav på att du har ett gott ordningssinne, är stresstålig och organiserad. Du är driven och engagerad och gillar att arbeta i en verksamhet med högt tempo. Då du kommer att ha varierande arbetsuppgifter krävs det att du är flexibel, har lätt för att samarbeta och har lätt för att knyta nya kontakter.

Kvalifikationer

• Examen från eftergymnasial utbildning inom HR och/eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

• Erfarenhet av administrativt arbete

• Erfarenhet av att arbeta i Office-paketet.

• Goda kunskaper i svenska och engelska språket (tal och skrift)

Det är meriterande om du har

• Erfarenhet av hotell och restaurangbranschen

• Insatt i kollektivavtal HRF och Unionen

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Maila din ansökan till Ida Johansson, hotelldirektör ida.j@ripan.se

cabins

Fastighetschef

Camp Ripan söker nu en fastighetschef som utvecklar och tar hand om våra fastigheter. Som fastighetschef sitter du med i ledningsgruppen och ansvarar för drift och underhåll av alla fastigheter på anläggningen. Vi söker dig som har erfarenhet av att sköta om flertalet fastigheter och kan göra både kortsiktiga och långsiktiga underhållsplaner. 

Som fastighetschef på Camp Ripan har du också ett övergripande personalansvar som innebär planering och ledning av arbete i driften, rekrytering, schemaläggning och utbildning av fastighetsskötare. Du motiverar och inspirerar personalen till att leverera högsta kvalitet och service till våra gäster. Du är en del av teamet och lägger mycket fokus på att vara närvarande i driften. Du leder ditt team genom att visa vägen.

Tjänsten är en heltidstjänst och anställning sker löpande. Lön enligt överenskommelse. Facklig organisation är Unionen.

Maila din ansökan till ida.j@ripan.se

Frukost– och lunchvärdinna

Du är morgonpigg, glad och serviceinriktad, allt på en och samma gång. Som frukostvärdinna/värd på Camp Ripan är du den första personen gästen möter på morgonen och ditt trevliga bemötande ger dem en god start på dagen.

Du har ett intresse och en nyfikenhet för mat och fina uppläggningar då ditt arbete till stor del handlar om hantering, uppläggning och påfyllning av livsmedel till vår frukostbuffé.

I vår lunchservering serverar vi dagens rätt på tallrik till både privata gäster, konferenser och grupper.

Arbetet innebär oftast ett högt tempo som ställer krav på personlig effektivitet, kommunikation och ett fungerande teamarbete. Även kvällsservering kan förekomma.

Anställningarna sker löpande.

Skicka din ansökan till pia@ripan.se

Diskare

I rollen som diskare har du en nyckelroll och agerar oftast spindeln i nätet i såväl matsal som kök. Genom ditt engagemang och effektivitet ser du till att disken genomförs på ett säkert och smidigt sätt och är tydlig i dialog med dina kollegor. 

Du sköter diskmaskiner, fyller på glas, bestick, tallrikar samt håller ordning och reda i diskrummet. Men viktigast av allt är att du känner arbetsglädje och bidrar till att upprätthålla en härlig och positiv arbetsmiljö. Då tempot i vår restaurang många gånger kan vara högt är det viktigt att du är självgående, ansvarsfull och uthållig i ditt sätt att arbeta. Viktigt att tänka på är att arbetet många gånger kan vara fysiskt tungt. Vidare arbetar du gärna i ett team som kännetecknas av ett professionellt och glatt samarbete där du själv tar ett eget ansvar för att skapa detta tillsammans med dina kollegor.

Vi söker dig som kan bidra till gruppen på ett såväl socialt som på ett professionellt plan. Du är en lagspelare vars positivitet, flexibla inställning och goda känsla för service bidrar till en trevlig stämning på arbetsplatsen. Du har bra bemötande och är stabil och stresstålig.

Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann och strukturerad.Du talar och skriver god svenska och talar engelska. Vissa tider på året förekommer även städ av hotellstugor. Rekryteringen sker löpande med start när vi hittat rätt kandidat. Viss erfarenhet är önskvärd men inte ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 90%.

Maila din ansökan till vår restaurangchef Evelina Björkman evelina@ripan.se                   

Teamleader lokalvårdare

Som lokalvårdare teamleader på Camp Ripan är du en viktig del i ett starkt lag som har hand om städningen av våra hotellstugor och övriga verksamhetslokaler. Du överser städning och lokaler och ser till att det alltid håller högsta kvalitet. Ditt arbetstempo kommer stundtals vara högt vilket ställer krav personlig effektivitet och god fysik.

Din huvuduppgift är att tillsammans med teamet ge gästerna rena, fräscha och med omsorg städade rum under deras vistelse på Camp Ripan. Samtidigt som tempot kan vara högt arbetar du alltid med kvalitet, service och värdskap i fokus. Du kommer möta gäster och personal från hela världen, alla med olika behov och krav på service och standard. Du är den som sköter kontakten på en daglig basis mellan städet och receptionen, utför sista kvalitetskontrollen på alla stugor innan det grönmarkeras och sköter introduktioner av ny personal.

Du talar god svenska, övriga språkkunskaper är meriterande. Tidigare erfarenhet inom lokalvård är ett plus men det viktigaste för oss är din personlighet, din effektivitet och din glädje i att städa. Körkort är meriterande.

Skicka din ansökan till ida.j@ripan.se

Food & Beverage Manager

Camp Ripan söker nu en Food & Beverage Manager som tillsammans med hotelldirektören utvecklar vår restaurangverksamhet och helhetsupplevelsen. Hos oss är fokus: värdskap, hållbarhet, gemenskap och kreativitet. Camp Ripan är ett Svanenmärkt hotell.

Som Food & Beverage Manager är du en teamplayer och bidrar till hotellets fortsatta utveckling genom att främja och aktivt delta i samarbete över avdelningarna. Du är van vid att arbeta mot tydliga mål, både ekonomiska och kvalitativa – du känner alltid ett stort ansvar för detta. Du är initiativtagande och proaktiv samtidigt som du älskar att möta människor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du har erfarenhet av en ledande befattning och en genuin passion för restaurangbranschen.

Som Food & Beverage Manager rapporterar du till hotelldirektören. Som person har du en gedigen kunskap om helheten i en restaurangupplevelse, brinner för ett genuint värdskap och har förmågan att stötta och coacha ditt team i rätt riktning. Du motiverar och inspirerar personalen till att leverera högsta kvalitet och service till våra gäster. Du lägger mycket fokus på att vara närvarande och leder ditt team genom att visa vägen.

Vi är ett familjeföretag och även om vi är stora vill vi behålla känslan av ´det lilla i det stora´. Hur kan vi framhäva allt som är unikt med oss och den arktiska vardagen på ett sätt som skapar en oförglömlig vistelse för gästen? Är du en naturlig ledare, driven, passionerad och kan se helheten då kan vi vara rätt för dig.

Information om rekryteringsprocessen och ansökan finns för denna tjänst hos Urvalet.

Hovmästare

Vi söker nu en drivande, organiserad hovmästare med utmärkta vinkunskaper. Du jobbar som ansiktet utåt i vår á la carte servering och har en genuin passion för att ge gästerna en fantastisk måltidsupplevelse. Som hovmästare på Camp Ripan är ditt fokus att driva verksamheten framåt med ditt värdskap gentemot personal och gäster. Du är en naturlig ledare och njuter av nya utmaningar. I din roll skapar du optimala förutsättningar för servisen att jobba som ett starkt team tillsammans och framför allt lära sig av din kunskap. Du har en stor erfarenhet i branschen samt erfarenhet av att leda ett team.

Vårt arbete i restaurangen inspireras av närheten till den samiska fjällvärlden, det frodiga Tornedalen och Kiruna, en levande stad i ständig förändring. I vårt mattänk har vi tagit vara på den inspiration som våra tre kulturer ger oss, den utgör grunden för vår ständigt innovativa meny. Camp Ripan är en upplevelse anläggning med gäster från världens alla hörn. Våra säsonger blandat med den växande lokala befolkningen gör oss till en arbetsplats med stor variation där ingen dag ser ut som den andra. Vår restaurang har 90 sittplatser men kan utökas till 200 platser vid större arrangemang.

Intervjuer sker löpande och anställningen tillsätts när vi hittat rätt person.

Skicka din ansökan till evelina@ripan.se

Servitör/servitris

Som servitris/servitör på Camp Ripan trivs du i en miljö med högt tempo och en servicenivå i världsklass. Du har ett intresse och en nyfikenhet för mat och dryck och du vill, precis som vi, att gästerna ska få med sig en helhetsupplevelse som länge dröjer sig kvar i minnet och på smaklökarna.

Du arbetar i ett ambitiöst team som alltid strävar mot högre höjder, vi vill vara bäst! Din passion för service och värdskap är viktiga pusselbitar för oss i vårt arbete att nå dit. Du gillar ett omväxlande arbete, att få vara delaktig i hela verksamheten och trivs med att vara en i gänget.

Vi söker dig med god erfarenhet av a la carte servering och drycker samt talar god svenska och engelska. Övriga språk är meriterande. Tjänsterna är deltid på 80-100%.

Anställning sker löpande.

Skicka in din ansökan till evelina@ripan.se

Kock

Som en del av vårt kök på Camp Ripan är du den personen som ser till att gästerna får en minnesvärd matupplevelse som överträffar deras förväntningar. Du som person är drivande, har en bra samarbetsförmåga och engagemang. Köket är en plats där personalen gör skillnad tillsammans och är stolta över att vara en del av vårt team. Vi eftersträvar alltid en hög kvalitet i allt vi gör och detta ska även vara en självklarhet för dig.

Camp Ripans kök är modernt, effektivt och miljösmart. Här har du chans att jobba med den senaste utrustningen och miljösmart teknik, tillsammans med ett köksteam med mycket driv. Som en del i vårt arbetslag ser vi att du är intresserad av att arbeta hållbart med regionens fantastiska råvaror.

Skicka din ansökan till martin@ripan.se