Kör ditt eget hundspann i fjällmiljö

När ni anländer till oss vill vi att ni ska mötas av lugn och harmoni. Vi pratar mycket om hundhantering och kring vår filosofi att få fram harmoniska hundar. När ni är på tur hos oss är ni en viktig del av detta. Här tar vi det lugnt. Turen får hellre dra ut lite på tiden än att vi stressar igenom något. Innan vi ger oss av får ni en ordentlig genomgång i konsten att köra släde. Att köra är fantastiskt men det gäller att vara fokuserad på hundarna som är våra viktigaste medarbetare. Två personer får tillsammans dela på ett spann med 4-6 hundar. Halvvägs byter vi förare. När vi kommer tillbaka till kenneln får alla hjälpa till att stretcha och massera hundarna – ett ypperligt sätt att tillgodose sitt mysbehov.

Vi hoppas att ni kan känna hundarnas iver att få jobba samtidigt som det råder harmoni på kenneln. För den som inte vill köra finns alltid möjligheten att njuta av upplevelsen från guidens släde. Turen går utmed Kalixälven med en fantastisk utsikt över Kebnekaisemassivet i klart väder. När hundarna fått sitt bjuder vi på lunch i vårt hem med utsikt över Kalixälven och det 1012 meter höga berget Biedjascohka. Till lunch bjuder vi på soppa gjord av Shii takesvamp odlad i Kirunas järnmalmsgruva.

Alla våra gäster måste tala och förstå engelska väl. Anser vi att gästerna inte har tillräckliga språkkunskaper för att förstå guidens instruktioner kommer gästerna få sitta på guidens släde.

  • Hundspann i fjällmiljö.

    Foto: Kiruna i Norr AB

  • Hundar

    Foto: Björn Wanhatalo

  • Kvinna med slädhundar

    Foto: Fredrik Ludvigsson