Sommar

En sommar i Kiruna kan innehålla vilket väder som helst, allt från torka och hetta till kyla och regn, till och med snö om det vill sig. Om det kan man tycka och tänka vad man vill men när väder och vind kommer och går finns det en sak som alltid består – ljuset! Det kan vi tacka den livgivande midnattssolen för, den som gör att allt i naturen växer så det knakar även på nätterna. Midnattssolen gör helt enkelt natt till dag, våra livsandar får överskottsenergi och det är svårt att lägga sig i någorlunda vettig tid, om man ens kommer ihåg att man ska lägga sig.

Det går nog inte att säga annat än att en sommar i Sveriges nordligaste stad är speciell och väl värd att upplevas. Oavsett om du följer med på en spännande forsfärd på Torneälven, vandrar runt midnattsolstigen eller tar ett dopp i Sveriges nordligaste tempererade utomhusbassäng så kommer du att få minnen för livet. Välkommen till Camp Ripan och en sommarupplevelse i Kiruna!

Här hittar du information om midnattssolen. 

Djur & Natur – sommar

ICEHOTEL i Jukkasjärvi – sommar

Måltidsupplevelser – sommar

Samiska aktiviteter – sommar

Stadsguidning Kiruna – sommar

Kiruna har, trots sin ungdom, en spännande arkitektonisk historia att visa upp. När Kiruna grundades för drygt hundra år sedan...

Tvättjärnsbadet

Ta ett dopp i Sveriges nordligaste tempererade utomhusbassäng! Tvättjärnsbadet är öppet varje dag 10.00-18.00.