Mat & dryck

I Camp Ripans kök förädlas regionens fantastiska råvaror till välsmakande rätter. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn. Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det lappländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.
Välkommen till bords!

 

 

Andrummet

Mat- och dryckesupplevelser i Andrummet
I Kiruna, där tre kulturer möts – den samiska, den tornedalsfinska och den svenska, ligger Andrummet. Andrummet är platsen för gemenskap runt den öppna elden, en plats att rensa tankarna i och en plats där vi tar det bästa från våra tre kulturer och gör det till vårt egna andrum. Andrummet är en lokal gjord för inspiration med form och miljö som inte liknar något annat.

Boka Andrummet till bröllopet, 50–årsfesten, dopet, personalfesten eller varför inte samla ihop kompisgänget till en matlagningskurs med vår köksmästare.

Matlagningsafton
Er grupp samlas i Andrummet för att under en eftermiddag få en inblick i det norrländska köket. Gruppen blir guidad av en yrkeskock som berättar om maten och kulturen som växt fram här under många generationer. Tillsammans lagar ni till delar av det som senare kommer att bli kvällens måltid. Den kommer att bestå av en trerätters gourmetmeny med tillhörande dryckespaket. Menyn är sammansatt av det bästa råvaror som finns i våra skogar, sjöar och älvar i de nordligaste delarna av Skandinavien.
Till middagen kommer servitören att prata om de utvalda vinerna som serveras till varje rätt. Ni kommer att få med er kunskap om mat och dryck från oss som vi hoppas kan ge er inspiration också i vardagen. Efter avslutad middag serveras kokkaffe direkt från den öppna elden och prat om mat och kultur kan fortsätta långt in på natten…

Läs mer här: Matlagningsafton

 

 

Festarrangemang

Fest? Det fixar Camp Ripan
Ni samlar ihop ett gäng med glada och trevliga människor, resten ordnar vi! Ingen fest är den andra lik, vi hjälper till att hitta den bästa lösningen för varje tillfälle. Helarrangemang med underhållning eller enbart catering av festmaten? Alternativen är många! Ni kan med förtroende lämna över festfixandet till oss, vare sig ni väljer att hålla festen hemma, hos oss eller i annan lokal. Vår festlokal kan ni abonnera för både stora och små grupper, 30-150 personer.

 

 

Dryckesprovningar

Lär dig mer om ädla drycker.
Låt Camp Ripan guida dig in i dryckens förtrollade värld. Vår kunniga sommelier arrangerar vinprovningar och vägleder dig bland ädla destillat som whiskey, cognac, armagnac och brandy. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Bröllop

Ingen kärlek är den andra lik och det är inget bröllop heller. Och det är väl en del av tjusningen, det blivande äkta paret kan planera sin egen högtidsdag precis som de själva vill ha den. Vi på Camp Ripan vill gärna vara med och göra er speciella dag till ett fint och vackert minne.
Håll bröllopsmiddagen i vår restaurang eller varför inte i vårt Andrummet, en fristående byggnad intill vår huvudbyggnad som gjord för stämningsfulla glada arrangemang?
Tillsammans med det blivande brudparet planerar vi bröllopsfesten och försöker så långt det bara är möjligt att tillgodose parets önskemål när det gäller dekoration, underhållning, mat och dryck.

Men, vi är inte bara bra på att planera bröllopsfester vi kan också hjälpa er att arrangera själva vigselakten.
Gift er i vårt Andrum, iskyrkan i Jukkasjärvi, utomhus med vår vackra fjällvärld som fond, under norrskenets sprakande eller varför inte med mittnattsolens strålar flödande över bröllopssällskapet när paret svarar ja.
Oavsett var ni än väljer att lova varandra kärlek kommer det att bli en minnesvärd dag för er och era gäster.

Vill ni veta mer, kontakta: carina@ripan.se