Jul på Camp Ripan

Välkommen till bords! Hos oss får ni en julupplevelse för alla sinnen.

Vårt julbord står uppdukat:
Datum kommer under hösten.

Julbordslunch  (förbokas)
Datum kommer under hösten.

3-rätters julmeny (förbokas)
Datum kommer under hösten.

Catering (förbokas)
Datum kommer under hösten.

 

Speciella aktiviteter under jul 2014

Julafton

10.00 Slädtur med snöskoter för att hämta årets stora julgran
Efter frukost är det samling utanför receptionen för alla som vill följa med och hämta den stora granen som skall pryda Camp Ripans entré under julhelgen. Vi kryper ner under renfällarna i slädarna och så bär de iväg. Framme i skogen väljer vi ut den vackraste granen och tar den med till Camp Ripan där vi klär den med ljus, glitter och kulor. Vi tänder en eld i vintermörkret och dricker varm choklad.

Pris: 1295 SEK/person, barn upp till 12 år 725 SEK/barn

 

17.00 Stort svenskt Julbord med tomtebesök
Den viktigaste av alla svenska jultraditioner, förutom tomten förstås, är nog Julbordet, som dignar av sill- och strömmings- inläggningar, gravad fisk av olika slag, skinkor, rökt kött av ren, lamm, hjort och gris, köttbullar, revbenspjäll och mycket, mycket mer. Ett tips är att ta väldigt god tid på sig och väldigt lite av varje sort för att orka smaka av allt. Glöm inte att lämna plats för Gottebordets alla härligheter!
Vid halvsjutiden kommer tomten med ren och släde. Detta brukar vara höjdpunkten för både stora och små barn. Tomten berättar om den strapatsrika färden över fjället i snöstormen och alla får möjlighet att hälsa på dragrenen. Alla barn får också en liten julklapp av tomten.

Pris: 575 SEK/person, barn 4-12 år 295 SEK/barn, barn 0-4 år gratis

 

Juldagen

06.30 Fackeltåg till Julottan

Samling vid receptionen för gemensamt fackeltåg till Kiruna Kyrka. Att gå i Julottan är en väldigt gammal svensk jultradition. Även om många aldrig besöker gudstjänsten i vanliga fall så gör man det på juldagen. Kiruna Kyrka, som är mycket vacker och har formen av en stor lappkåta, fick år 2000 utmärkelsen ”Sveriges vackraste byggnad”.

Pris: 120 SEK/person, boende på Camp Ripan 60 SEK/person